tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 120 milijuna kuna za obnovu vrijedne kulturne baštine u Virovitičko-podravskoj županiji

11 godina s Vama!

120 milijuna kuna za obnovu vrijedne kulturne baštine u Virovitičko-podravskoj županiji

U četvrtak, 11. kolovoza 2016., u Virovitici i Suhopolju upriličeno je svečano potpisivanje dvaju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte Integrirani razvojni program Virovitice "5 do 12 za Dvorac" i "Centar za posjetitelje - Dvorac Janković". Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 120.225.761,38 kuna kojima je odobreno sufinanciranje u okviru EU natječaja „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“.
Projekt Integrirani razvojni program Virovitice "5 do 12 za Dvorac" obuhvaća obnovu Dvorca Pejačević i revitalizaciju Gradskog parka u Virovitici te povezane edukativne, kulturne i marketinške aktivnosti kroz koje će se unaprijediti turistička ponuda Grada Virovitice, razviti novi turistički proizvodi i na atraktivan i inovativan način prezentirati kulturna i povijesna baština. Ukupna vrijednost projekta je 79.814.746,46 kuna, od čega se 66.659.100,04 kuna financira bespovratnim sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Svečanom potpisivanju ugovora, koje je održano u okviru proslave Dana grada i Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice, prisustvovali su: ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, saborski zastupnik Josip Đakić i drugi uvaženi gosti.

dvorac_2_rgb_005-min 120 milijuna kuna za obnovu vrijedne kulturne baštine u Virovitičko-podravskoj županiji


„Dvorac Pejačević srce je grada Virovitice i zauzima posebno mjesto u životu nas Virovitičana. Drago mi je da upravo danas na Dan grada mogu uručiti mojim sugrađanima ovaj vrijedan poklon, kojim će se dodatno upotpuniti turistička ponuda naše domovine“, izjavio je prilikom potpisivanja ministar Tolušić.

Isti dan, u Hrvatskom domu u Suhopolju, potpisan je i ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt "Centar za posjetitelje - Dvorac Janković". Ukupna vrijednost projekta je 40.411.014,92 kuna dok je udio EU sredstava 33.419.096,67 kuna. Projektom obnove i opremanja suhopoljskog dvorca Janković, koji već desetljećima zjapi prazan i u ruševnom je stanju, Suhopolje će postati jedno od atraktivnijih mjesta na karti kulturnog turizma, unaprijedit će se upravljanje kulturnom baštinom i očekivano, osigurati gospodarska korist, razvoj i zapošljavanje lokalnog stanovništva.

dvorac-suhopolje-future1-min 120 milijuna kuna za obnovu vrijedne kulturne baštine u Virovitičko-podravskoj županiji
Uz ministra Tolušića i lokalne uglednike, svečanom potpisivanju ugovora u Suhopolju prisustvovali su: ministar turizma Anton Kliman, zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Dragan Jelić, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Marijo Klement, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Maja Vučinić Knežević, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i saborski zastupnik Josip Đakić.

Realizacijom oba projekta za koje su danas potpisani ugovori znatno će se povećati prepoznatljivost Virovitičko-podravske županije kao atraktivne turističke destinacije kontinentalne Hrvatske.

Publisher:
gradimozadar.hr