tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Pozicioniranje prvog solarnog stolića za ugostiteljstvo na zadarskoj Kalelargi

11 godina s Vama!

Pozicioniranje prvog solarnog stolića za ugostiteljstvo na zadarskoj Kalelargi

Foto: Luka Gerlanc
Solarni stolić novi je proizvod tvrtke Saniteh, koja uz već poznata Dyson Airblade high tech sušila za ruke uvođenjem stolića nastavlja s pametnim energetski učinkovitim riješenjima u ugostiteljskoj djelatnosti.
Stolić se po prvi puta pojavljuje na hrvatskom tržištu, a danas je gradimozadar.hr javnosti predstavio ovaj proizvod na terasi kafića Forum. Stolić će trajno ostati na terasi Foruma, a namijenjen je profesionalnoj upotrebi u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, gdje raste potreba da se gostima omogući siguran i efikasan način punjenja svih vrsta mobilnih uređaja.

solarni_stol20-180816 Pozicioniranje prvog solarnog stolića za ugostiteljstvo na zadarskoj Kalelargi
Radi se o fotonaponskom stolu, odnosno samostalnoj stanici za punjenje pametnih telefona, tableta, prijenosnih računala i drugih prijenosnih uređaja, koja se sastoji od fotonaponskih panela na stolu, ventilacijskog kruga, baze i punjača.

solarni_stol14-180816 Pozicioniranje prvog solarnog stolića za ugostiteljstvo na zadarskoj Kalelargi

Nagib stola je prilagodljiv, što omogućuje brže punjenje baterije budući da je usmjeren prema položaju sunca, a podeševanje se može regulirati kroz četiri pozicije u rasponima od po 15 stupnjeva (od 0 do 60). Za odlaganje nakon korištenja, stolić se može nagnuti 90 stupnjeva, te tako zauzima minimalan prostor.

solarni_stol31 Pozicioniranje prvog solarnog stolića za ugostiteljstvo na zadarskoj Kalelargi

Sunčeva svjetlost napuni baterije stolića u samo četiri sata, a tako napunjen stolić može poslužiti za punjenje 25 pametnih telefona ili ostalih uređaja. Dolazi u dimenziji 60×60 centimetara, montira se na postolje visine od 75 do 113 centimetara te se može postaviti u vrtove, na terase, balkone, što ga čini prikladnim ne samo za hotele i ugostiteljstvo, već i za apartmane, pansione i vile a posebno je interesantan za kongresne centre.

solarni_stol30 Pozicioniranje prvog solarnog stolića za ugostiteljstvo na zadarskoj Kalelargi
Ploča stola je temperirano staklo sa fotonaponsikim panelom koji se sastoji od 36 fotonaponskih ćelija koje osiguravaju 45 W snage za stol dim. 60*60 cm, tijelo stola vodo otporna drvena šperploča, stranice stola pvc obujmica za fiksiranje i zaštitu od vode, donji poklopac perforirana metalna ploča koja zatvara kućište procesora i baterije, baterija je litijum –ionska 14,4 volta kapaciteta 10.400 mAh,PCB procesor: multifunkcionalni (regulacija punjenja, kontrola izlazne snage i indikator napunjenosti), priključak za  napajanje 220AC/18V DC 3,5 A za punjenje solarnog panela nakon dužeg ne izlaganja suncu. Izlazni priključci: 19V 3,5A muški priključak za PC , jedan 14,5V 3,5A ženski priključak za MAC, te dva 5V 2A USB priključka za pametne telefone i ostale prijenosne uređaje. Rashladni sustav sastoji se od dva ventilatora kontrolirana termostatskim prekidačem.

Tvrtka Turisthotel dd Zadar je među prvima uvela Dyson Airblade sustave sušenja ruku, koja se koriste u Turističkom kompleksu Zaton i Caffe baru Forum, uvođenjem solarnog stolića nastavlja usmjerenost tvrtke k održivom razvoju, očuvanju okoliša i ekologiji.
Publisher:
gradimozadar.hr