tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 JAVNI NATJEČAJ ZA IDEJNO RJEŠENJE UREĐENJA GRADSKE TRŽNICE IDE U OBJAVU ZA 15 DANA

11 godina s Vama!

JAVNI NATJEČAJ ZA IDEJNO RJEŠENJE UREĐENJA GRADSKE TRŽNICE IDE U OBJAVU ZA 15 DANA

Tržnica Zadar
Foto: zadarski.hr
Grad Zadar već godinama planira preurediti postojeću tržnicu na Poluotoku, a nakon odluke da se ide u izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja, izabrano je i posebno povjerenstvo koje će ocjenjivati pristigle radove i čeka se raspisivanje javnog natječaja.
Sve su pripreme obavljene i sve je spremno za objavu javnog natječaja. Vjerujem da će se to dogoditi u sljedećih 15-ak dana, kaže predsjednik Nadzornog odbora "Tržnice" Ivica Katić dodajući da su stigli i konzervatorski uvjeti.

Za članove ocjenjivačkog suda gradonačelnik Božidar Kalmeta imenovao je Matka Segarića, Hrvoja Baranovića, Nikolu Popića, Ivanu Ergić i Emila Šverka, dok će zamjenik člana biti Rene Lisac.

Natječaj će provesti tehnička komisija u koju su imenovani Marin Bukulin, Zrinka Vrkić i Simona Gregorović.

U gradskoj upravi žele ne samo estetska nego i funkcionalna poboljšanja gradske tržnice od koje očekuju promociju lokalnog gospodarstva, uređenje i revitalizaciju tog dijela gradske jezgre i njenu okrenutost prema građanima i turistima. Kao uzor, istaknute su tržnice u Barceloni i Madridu.

Izvor: Zadarski.hr
Publisher:
gradimozadar.hr