tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 PREDAVANJE I SAJAM ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

11 godina s Vama!

PREDAVANJE I SAJAM ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Održivost u graditeljstvu
U petak će se u sklopu 5. tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici Zadar održati predavanje na temu održivost u graditeljstvu i energetski učinkoviti sustavi, a u subotu 01.10. će se održati sajam energetske učinkovitosti na Forumu
Pozivamo sve zainteresirane građane da u petak s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici Zadar poslušaju predavanje na temu održivost u graditeljstvu i energetski učinkoviti sustavi, a u subotu 01.10. posjete sajam energetske učinkovitosti na Forumu te tom prilikom saznaju sve informacije vezane za sve četiri mjere koje se sufinanciraju pri energetskoj obnovi.

U subotu će svi građani imati priliku saznati informacije o solarnim sustavima, infracrvenom grijanju, grijanju na plin, pelete, fasadnim sustavima, te stolariji. Na sajmu će se moći vidjeti i noviteti u energetskoj učinkovitost, kao što su solarna klupa, solarna stanica za bicikliste, solarna lampa, solarni tuš i solarni paneli za prozračivanje. Strukovna škola Vice Vlatković predstavit će svoja vozila, Čistoća energetski učinkovite usisavače. Zadarska županija će dijeliti žarulje socijalno ugorženima, a grad Zadar izlagati projekte Fiesta i CB green. Gradimozadar.hr će dijeliti magazine.

Teme predavanja koja će se održati u petak biti će sljedeće:

Održivost u graditeljstvu - Jučer, Danas, Sutra
prof. Ivo Andrić, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu
Održivost u graditeljstvu je jedan od osnovnih uvjeta sveukupnog održivog razvoja. Elementi održivosti u graditeljskom naslijeđu na Mediteranu su zastupljeni kroz stare tehnologije građenja, uporabu materijala i urbanizam, no s izvjesnim klimatskim promjenama, zahtjevi održivosti postaju sve kompleksniji. U susret novim izazovima, graditeljstvo mora krenuti s novim tehnologijama, konceptima planiranja, građenja i korištenja građevina te novim regulatornim odredbama i snažnijim angažmanom javnosti. U kratkom predavanju dati će se osvrt upravo na buduće probleme te moguća njihova rješenja, kao i pregled povijesnog i kontemporarnog značaja održivosti u graditeljstvu.
- Energetski učinkoviti sustavi u primjeni - solarni sistemi i toplinske pumpe
Filip Babić
Na predavanju će biti objašnjen postupak ugradnje solarnih sistema - proračun sistema solarne opreme, predviđanje potrošnje, odabir sistema i montaža te primjena toplinskih pumpi u postojećim građevinama u odnosu na primjenu u novogradnji.
Publisher:
gradimozadar.hr