tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 MODERNIJI I ATRAKTIVNIJI ZOOLOŠKI VRT OTVORIO VRATA POSJETITELJIMA

11 godina s Vama!

MODERNIJI I ATRAKTIVNIJI ZOOLOŠKI VRT OTVORIO VRATA POSJETITELJIMA

Zoološki vrt Zagreb
Foto: MRRFEU
Završena prva faza modernizacije - Zoološki vrt Grada Zagreba proširio turističku i edukacijsku ponudu.
U 2015. godini Grad Zagreb posjetilo je više od milijun turista. Glavni grad Republike Hrvatske u zadnjih nekoliko godina bilježi konstantan rast broja posjetitelja, a kako bi se taj trend nastavio, turistička ponuda Grada aktivno se razvija i napreduje. Najbolji primjer je projekt modernizacije Zoološkog vrta, jednog od glavnih simbola grada koji je već godinama pri vrhu turističke ponude ne samo Zagreba, već cijele Hrvatske.

zoo_nastambe-99 MODERNIJI I ATRAKTIVNIJI ZOOLOŠKI VRT OTVORIO VRATA POSJETITELJIMA
Obnovljeni Zoološki vrt napokon je otvorio svoja vrata, a u srijedu 28. rujna 2016. godine održano je predstavljanje završetka i rezultata projekta „Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza“ koji je sufinanciran s 35.960.675,88 kuna iz fondova Europske unije, dok njegova ukupna vrijednost iznosi 37.853.343,04 kuna.

zoo_nastambe-8 MODERNIJI I ATRAKTIVNIJI ZOOLOŠKI VRT OTVORIO VRATA POSJETITELJIMA
Svečanom događanju prisustvovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU (SAFU) Tomislav Petric, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba Damir Skok i predsjednik Upravnog vijeća i voditelj vodstva projekta Ratko Maričić.

zoo_nastambe-63 MODERNIJI I ATRAKTIVNIJI ZOOLOŠKI VRT OTVORIO VRATA POSJETITELJIMA
Realizacijom projekta želi se povećati atraktivnosti i raznovrsna ponuda Zoološkog vrta te podići broj godišnjih posjetitelja s 260 000 na 350 000. Očekuje se i povećanje edukacijskog kapaciteta Vrta i broja polaznika raznih edukacija te podizanje kvalitete i održivosti zaštićenog prostora parka Maksimir u kojem se ZOO nalazi.

zoo_nastambe-2 MODERNIJI I ATRAKTIVNIJI ZOOLOŠKI VRT OTVORIO VRATA POSJETITELJIMA

„Zoološki vrt uvijek je bio turistička atrakcija, ali ovo je stepenica više i veliki poklon za Zagreb i cijelu Hrvatsku. S obzirom na kvalitetu ovog projekta i odličan tim koji sve to priprema, siguran sam da neće biti problema da Zoološki dobije novce iz EU i za drugu fazu“, izjavio je ministar Tolušić.

zoo_nastambe-13 MODERNIJI I ATRAKTIVNIJI ZOOLOŠKI VRT OTVORIO VRATA POSJETITELJIMA
Prvi put nakon 1930. godine Zoološki vrt se proširio i na takozvani „Labuđi otok“, uređena je suvenirnica s nastambom Madagaskar, restoran s terasom i edukativni centar s trgom te su sanirani Lavlji most sa statuama lavova i statua Napuljskog ribara. Otvoren je i novi glavni ulaz za posjetitelje s info-centrom, kao i dva nova pješačka mosta.

zoo_nastambe-4 MODERNIJI I ATRAKTIVNIJI ZOOLOŠKI VRT OTVORIO VRATA POSJETITELJIMA
U okviru projekta bilo je jako bitno ugoditi i stanovnicima Zoološkog vrta – životinjama. Osim što će im se omogućiti adekvatan prostor za smještaj, izgradnja volijera za afričke ptice i nastambe za pelikane dodatno će doprinijeti atraktivnosti Vrta.
Publisher:
gradimozadar.hr