tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1   Funpark Mirnovec otvara u lipnju 2017.

11 godina s Vama!

  Funpark Mirnovec otvara u lipnju 2017.

Foto: Mirnovec
Prema najnovijim saznanjima radovi na izgradnji fun parka Mirnovec teku bez zastoja, a otvorenje je planirano za početak nove turističke sezone, sredinom lipnja 2017. godine
U Biogradu na Moru na 45.000 četvornih metara u tijeku je izgradnja Mirnovec parka, najveće investicije u industriji zabave u zemlji, vrijedne 15 milijuna eura. Investitor je regionalni lider i poznati proizvođač filmskih i zabavnih efekata, Mirnovec pirotehnika iz Samobora. Jedinstvenost parka je poslovni koncept koji se već desetljećima uspješno dokazuje na daleko razvijenijim tržištima diljem svijeta, a to je kombinacija adrenalinskih vožnji i zabave za djecu na jednom mjestu. 

Posjetitelji parka na jednom će mjestu imati na raspolaganju 26 atrakcija podijeljenih u tri tematske cjeline: Gusarski grad, Divlji zapad i Svemir. Svaka cjelina bit će kombinacija atrakcija i igara sa sadržajima namijenjenima djeci, tinejdžerima i cijelim obiteljima. Doživljaj cjelodnevnog boravka u parku upotpunit će dodatni sadržaji počevši od bogate ponude hrane i pića, zabavnih igara, preko suvenirnica, zabavljača i dnevnih predstava do večernjih koncerata. 


Fun park Mirnovec doprinjeti će poboljšanju turističke ponude Biograda, zadarske županije i još mnogo šire

Cijena ulaznice trebala bi se kretati između 150 i 200 kuna. U pripremi je cijeli set mogućnosti nabave karata po povoljnijoj cijeni poput sezonske ulaznice, popusta za ranoranioce ili u posezoni. Kartu će biti jeftinije kupiti online, a djeca će na rođendan imati besplatan ulazak. Bit će i popusta na grupni posjet, paketa za školske izlete i posebne ponude za korporativne evente i team buildinge, a bit će i VIP passeva za brzinski obilazak parka.

Zahvaljujući raznolikoj ponudi atrakcija te slaboj pokrivenosti domaćeg tržišta zabavnim sadržajima ove vrste Mirnovec park planira već u prvoj godini poslovanja privući 180.000 posjetitelja. Kako svjetska iskustva potvrđuju da otvaranje zabavnog parka u pravilu daje nemali poticaj razvoju destinacije i Mirnovec park će doprinijeti povećanju konkurentnost Biograda te Zadarske županije na turističkoj karti Hrvatske.

Globalni trendovi
Zabavni parkovi kao globalni fenomen bilježe od 1980-ih kontinuirani rast, a posljednjih godina pravi boom. Samo u 2015. dvije tisuće parkova diljem svijeta privuklo je milijardu posjetitelja. Tendenciju rasta pokazuje i ukupan broj posjetitelja zabavnih parkova i broj posjeta parku po osobi i potrošnji unutar samog parka. Generatori ovog nezaustavljivog rasta streloviti je razvoj tehnologije i usavršavanja atrakcija, porast urbane populacije kao i globalni trend sve većih izdvajanja kućanstava na turistička putovanja i zabavu za cijelu obitelj. 

Bez obzira radi li se o tematskom, zabavnom, vodenom ili edukativnom parku, muzeju tehnologije, zoološkom vrtu ili akvariju potražnja za ovim vidom zabave ne jenjava. Diljem svijeta kontinuirano se nadograđuju I usavršavaju postojeći parkovi i otvaraju novi.Prema istraživanju Međunarodne udruge zabavnih parkova IAAPA-e  industrija zabavnih parkova ima značajan utjecaj na nacionalne ekonomije. Sjedinjene Američke Države su najrazvijenije tržište svijeta. S 400 parkova i 330 milijuna posjetitelja godišnje i prihodima od 13 milijardi dolara čine 52% ukupnog svjetskog tržišta.

Europa spada po broju parkova na broj stanovnika u red najrazvijenijih. Radi se o tržištu koje broji 300 parkova, 163 milijuna posjetitelja godišnje i ukupnim prihodima od 6 milijardi dolara. Iako su usporedbe s bujajućim azijskim tržištem nezahvalne, stari kontinent i kolijevka industrije, i dalje rastu po stopi od preko 3% godišnje. Djelatnost zapošljava 53.000 zaposlenika, a broj posjetitelja u vodećim parkovima doseže stopu rasta i do 25% godišnje.

Iako u geografskom smislu pripada razvijenom europskom tržištu i Hrvatska i regija po broju parkova po stanovniku spadaju u slabije razvijena tržišta, ali s golemim potencijalom za rast.