tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Kako koristiti solarnu energiju u turizmu?

11 godina s Vama!

Kako koristiti solarnu energiju u turizmu?

Foto: Bosch toplinska tehnika
U srijedu 14.06. održava se edukativna radionica o mogućnostima financiranja i korištenja solarne energije u turizmu
Greenpeace poziva turističke subjekte, da se u srijedu, 14. lipnja u prostorijama Impact Centra u Zadru pridruže edukativnoj radionici za turističke tvrtke i privatne iznajmljivače. Ovo je idealna prilika da vlasnici hotela, hostela, kampova ili apartmana koje interesira ulaganje u solarnu energiju na jednom mjestu pronađu odgovore na sva pitanja.

-Na Jadranu brojimo prosječno 2600 sunčanih sati godišnje, a i dalje smo na samom začelju po korištenju sunca za proizvodnju energije. Smatramo da je turistički sektor iz više razloga logičan odabir za prve velike korake u solarizaciji Jadrana: objekti su smješteni na sunčanoj obali, imaju najveću potrošnju struje ljeti, a studijom smo dokazali se investicije u fotonaponske sustave posebno isplate hotelima i kampovima.- navode u organizatori predavanja

Radionica započinje u 10h izlaganjem Ignacia Navarra, međunarodnog stručnjaka za energetiku koji će u svojoj prezentaciji predstaviti primjere iz hotelskog sektora u Grčkoj te kako su se turistički subjekti unatoč financijskoj krizi izborili za pravo da u poticajnom okruženju proizvode energiju za vlastite potrebe i tako smanje račune za struju. Pripremit će pregled najboljih mogućnosti financiranja i najbolje prakse u području odgovornog i održivog turizma, uz studije slučaja s prenesenim cijenama za implementaciju u Hrvatskoj.

Nakon navedenog predavanja Boris Pavlin i Ivan Zoković iz Zelene energetske zadruge (ZEZ) održati će rezentaciju o važnosti građanske energije i potencijala za primjenu projekata solarne energije u turizmu u Hrvatskoj.

Budući da je broj mjesta ograničen, potrebno se prijaviti na vrijeme.

Kontakt osoba za prijavu je:
Marija Tomac, mob. 095 6274 528,
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Publisher:
gradimozadar.hr