tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Bez leda za najtoplijih dana u godini

11 godina s Vama!

Bez leda za najtoplijih dana u godini

Foto: WWF Adria
Zašto kafići u Zagrebu poslužuju piće bez leda?
Unatoč još uvijek velikim vrućinama, neki su kafići u Zagrebu ovih dana posluživali pića bez leda. Uz piće su posjetitelji dobili samo slamku s natpisom «Pitate se zašto nema leda? Bilo bi više cool kada biste učinili nešto po pitanju globalnog zatopljenja».

Poruka je to WWF-a, jedne od najvećih i najuglednijih svjetski nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, uz koju su gostima kafića podijelili i nekoliko jednostavnih savjeta kako svatko od nas može svakodnevno utjecati na smanjenje klimatskih promjena. Gosti kafića mogli su pak dobiti led tek nakon što bi podijelili fotografiju svojeg pića uz poruku putem društvenih mreža te tako proširili informaciju svojim prijateljima. Akciji su se za početak priključili Brewbites Zagreb, a kreativno ju je osmislio tim agencije Bruketa&Žinićem.

Petra_Boi Bez leda za najtoplijih dana u godini

„Klimatske promjene velik su problem današnjice, a ako nešto ne napravimo, još će veći problem biti sutra. Ovime provodimo akciju osvještavanja ljudi o tome kako svatko od nas može pomoći. Nemojte samo sjediti i gledati kako se led topi!“, poručuju iz WWF Adrije.
Pogledajte kako je to izgledalo u videu: link
Publisher:
gradimozadar.hr