tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Započinje gradnja prve zelene poslovne zone u Hrvatskoj

11 godina s Vama!

Započinje gradnja prve zelene poslovne zone u Hrvatskoj

Foto: Meridian 16
U sklopu Svjetskog tjedan zelene gradnje započinje gradnja prve Zelene poslovne zone u Hrvatskoj
Hrvatski savjet za zelenu gradnju 26. rujna u 13 h, na adresi Vukovinsko polje u Velikoj Gorici, obilježiti će Svjetski tjedan zelene gradnje svečanim početkom radova na prvoj Zelenoj poslovnoj zoni u Hrvatskoj.

Svjetski tjedan zelene gradnje održava se od 25. rujna do 1. listopada 2017. godine

World Green Building Week je vodeći događaj globalnog pokreta zelene gradnje – kojeg organizira Svjetski Savjet za zelenu gradnju na čelu s mrežom od 74 nacionalnih Savjeta za zelenu gradnju i njihovih 27.000 tvrtki članica. Svrha Svjetskog tjedna zelene gradnje je podizanje svijesti o zelenim zgradama širom svijeta, naglašavajući kako su najučinkovitije sredstvo za postizanje niza ekoloških, društvenih i ekonomskih ciljeva, do rješavanja problema klimatskih promjena sa svrhom stvaranja održivih domova, poduzeća i zajednice - boljeg mjesta za ljude u kojem se igraju, žive i rade.

Svjetski savjet za zelenu gradnju pruža platformu za nacionalne Savjete za zelenu gradnju, njihove članove i glavne lidera širom svijeta da predstave, na globalnoj razini, kako njihov rad i vodstvo pomažu stvaranju zelenih zgrada u njihovim zemljama te kako bi ostvarili i obilježili pozitivne rezultate koji su ih do toga doveli.

Tema ovogodišnjeg tjedna zelene gradnje je promoviranje net zero carbon zgrada u budućnosti
Jeste li znali da zgrade doprinose klimatskim promjenama? One čine više od trećine svjetskih emisija stakleničkih plinova. Ali to se može promijeniti. Kada su zgrade net zero to znači da koriste čistu energiju, vrlo su učinkovite i ne troše energiju - pomažući nam da osvojimo borbu protiv klimatskih promjena. To ih čini herojima. Neka sve zgrade budu net zero do 2050. Zgrade mogu biti heroji u borbi protiv klimatskih promjena - kao i Vi.

„Iznimno je važno naglasiti da je sve veći broj kapitalnih nekretninskih projekata koji se certificiraju po međunarodnim standardima zelene gradnje u Hrvatskoj te ovim putem pozivam sve članove i prijatelje zelene gradnje da posjete u što većem broju sva događanja koja će biti organizirana u sklopu tjedna zelene gradnje. Također, pozivam Vas da u svakodnevnom korištenju zgrada implementirate principe zelene gradnje jer je to način za postizanje ekoloških, društvenih i ekonomskih ciljeva. Hrvatski savjet za zelenu gradnje bit će aktivna podrška arhitektima, inženjerima, investitorima i developerima te ostalim sudionicima iz javnog i privatnog sektora u svim fazama razvoja net zero zgrada koje će uskoro biti obavezne u Hrvatskoj “ kazala je Petra Škevin, predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju i direktorica HPB nekretnina.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju sudjeluje u promociji prve hrvatske zelene poduzetničke zone Meridian 16 Business Park čija je misao vodilja upravo: „Održivost je budućnost“. Projekt je razvila austrijska tvrtka E2RED GmbH. Povodom Svjetskog tjedna zelene gradnje obilježit će se zakopavanja prve lopate prvog investitora u poslovnoj zoni.
Publisher:
gradimozadar.hr