tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Postanite LEED konzultant i sudjelujte u projektima diljem svijeta

11 godina s Vama!

Postanite LEED konzultant i sudjelujte u projektima diljem svijeta

Vessela Valtcheva-McGee
Foto: HSZG
Budite korak ispred i osigurajte svoje mjesto u zelenim investicijskim projektima
Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizira LEED v4 Building Design and Construction (BD+C) Rating System jednodnevni tečaj, koji će biti održan u Zagrebu 08. studenog 2017 u Travel & Technology HUB, Gacka 16, Zagreb.

Sve dodatne informacije, koje uključuju prijavnicu i program, potražite ovdje!

Predavač jednodnevnog tečaja LEED v4 je Vessela Valtcheva-McGee, LEED Fellow, BREEAM International Assessor, DGNB Auditor, EDGE Auditor, koja ima veliko iskustvo u području održivosti, kako u praksi tako i u obrazovanju. Polaznicima će objasniti općenite aspekte LEED certifikata te će se posvetiti i detaljnoj analizi sustava bodovanja za dobivanje LEED certifikata te pripremi polaznika za ispit.

LEED, (Leadership in Energy & Environmental Design) je najpoznatiji svjetski sustav ili program certificiranja koji ujedno promovira najbolje svjetske prakse i strategije u gradnji zgrada.

LEED® je građevinski sustav rangiranja dizajniran od strane Američkog savjeta za zelenu gradnju. Kada je bio lansiran, LEED je bio prvi nacionalni sustav takve vrste u svijetu, a sada ima preko 100 različitih sustava certificiranja u zemljama diljem svijeta. Cilj i svrha LEED programa i edukacije je jačanje i razvoj tržišta zelene gradnje kroz aplikacije bazirane na “consensus-based” standardima i pružanje jasnog kriterija za mjerenje utjecaja na zgrade tijekom i nakon gradnje. LEED® "pruža neovisnu, provjeru od strane trećih osoba da je građevinski projekt ekološki odgovoran, profitabilan i pruža zdravo okruženje za život i rad." Općenito LEED® 2009 Rating System nudi četiri moguće razine certificiranja od mogućih 110 bodova: certificirana (40-49), Srebrna (50-59), Zlatna (60-79), i Platinum razina (80 ili više). Bodovi se dodjeljuju u 6 kategorija: Održivo okruženje, efikasno korištenje vodnih resursa, energija i atmosfera, materijali i resursi, kvaliteta unutarnjeg prostora, inovacije i dizajn.
Publisher:
gradimozadar.hr