tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Akademija prirodnog graditeljstva

11 godina s Vama!

Akademija prirodnog graditeljstva

"Zelena mreža aktivističkih grupa" organizira cjelogodišnju praktičnu edukaciju za izvođače radova, projektante i graditeljske entuzijaste
Prirodno graditeljstvo podrazumijeva korištenje lokalnih, prirodnih i recikliranih materijala čija proizvodnja ima nizak ekološki otisak i ne zahtjeva visoki udio industrijske obrade materijala. Najčešći građevinski materijali su slama, drvo, kamen, zemlja, cigla, konoplja, ovčja vuna, trska.

Zmag16 Akademija prirodnog graditeljstva

Prirodno se graditeljstvo također brine o energetskoj učinkovitosti koristeći obnovljive izvore energije za funkcioniranje građevina naslanjajući se na bogatu graditeljsku tradiciju i suvremene zelene tehnologije.

Zbog niza kvalitativnih prednosti ljudi se sve češće odlučuju za prirodna rješenja u stanovanju, a udruga ZMAG kao Centar znanja za razvoj permakulture i održivo življenje svakodnevno svjedoči o sve većem interesu za gradnjom prirodnim materijalima. Trenutno je potražnja za ovakvim uslugama daleko veća od ponude, upravo iz tog razloga organizatori su odlučili prenijeti vlastito višegodišnje iskustvo i pokrenuti sustavnu, temeljitu i cjelovitu edukaciju kako bi povećali i osnažili bazu graditelja, tehnologa, projektanata i izvođača koji će samostalno djelovati na tržištu.

Zmag20 Akademija prirodnog graditeljstva

Akademija prirodnog graditeljstva je paket od 18 teorijskih predavanja i 25 punih dana praktičnih radionica koje traju tijekom godine - od travnja do listopada, a sastoji se od vrlo raznolike teorijske i praktične edukacije, s ukupno oko 200 sati nastave. Edukatori su iskusni arhitekti, građevinari, strojari i umjetnici koji djeluju na području održivog/ekološkog graditeljstva.

Zmag18 Akademija prirodnog graditeljstva

Prijava

Broj polaznika je ograničen na 12, a za sudjelovanje u Akademiji prirodnog graditeljstva nije potrebno specifično predznanje, već je u prijavi obavezno navesti čime ste motivirani za sudjelovanje. 

Cijena pohađanja Akademije prirodnog graditeljstva je 7200,00 kn, a omogućeno je plaćanje u dvije rate.

Za dodatne informacije kontaktirajte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Kompletan kalendar predavanja i radionica Akademije prirodnog graditeljstva kliknite ovdje.

Zmag15 Akademija prirodnog graditeljstva

U SKLOPU AKADEMIJE PRIRODNOG GRADITELJSTVA U 2018. GODINI OBRAĐIVATI ĆE SE TEME I PODRUČJA:

Biotektura
Spoj arhitekture i živih elemenata - zeleni krovovi i zidovi, vertikalni vrtovi, žive fasade. Integracija biljaka i arhitekture nema samo estetsku funkciju već u potpunosti mijenja ekologiju građevina.

Kuće od slame
Sve popularnija tehnika u kojoj se poljoprivredni otpad pretvara u izuzetno efikasnu toplinsku izolaciju tvoreći niskoenergetske ili čak pasivne objekte s izuzetno zdravom mikroklimom unutar građevina.

Gradnja nabijenom zemljom, slamnati krovovi, drvena šindra
Već dobro poznate tradicijske građevine doživljavaju svojevrsnu renesansu među ekološki osviještenim graditeljima i naručiteljima i pronalaze mjesto pod suncem u modernom građevinskom kontekstu.

Gradnja konopljom, upotreba celuloze i trske
Konoplja nam omogućava tehniku gradnje koja postiže superiorne rezultate u energetskoj efikasnosti u kombinaciji s odličnim statičkim svojstvima, korištenjem isključivo prirodnih materijala.

Gradnja drvetom
U sklopu Akademije prirodnog graditeljstva fokus je na tradicijskom oblikovanju i modernoj formi.

Gradnja kamenom i ciglom
Ovi materijali niskog ekološkog otiska svakako imaju svoje mjesto u prirodnom graditeljstvu kao termalna masa ali i kao statički element.

Hobbit gradnja i earthship
Da gradnja pod zemljom nije samo scenografija za bajkovite filmove dokazali su Simon Dale i Michael Reynolds koji postižu nevjerojatne rezultate u vidu cjenovne pristupačnosti, energetske efikasnosti i niskog ekološkog otiska.

Pasivna solarna arhitektura
Korištenje sunčeve energije za zagrijavnje prostora pametno osmišljenim dizajnom građevine.

Zmag14 Akademija prirodnog graditeljstva

Izvor: ZMAG
Publisher:
gradimozadar.hr