tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 ROCKWOOL podržao najveće okupljanje studenata arhitekture u Europi

11 godina s Vama!

ROCKWOOL podržao najveće okupljanje studenata arhitekture u Europi

Foto: ROCKWOOL
Ovog je ljeta projekt RE:EASA u Rijeci okupio 600 studenata arhitekture iz cijelog svijeta

Ovog se ljeta 600 studenata arhitekture okupilo u Rijeci na radionicama u trajanju od dva tjedna. Čitavo događanje podržao je ROCKWOOL, a u sklopu radionica studenti su posjetili ROCKWOOL tvornicu gdje je izveden atraktivan Does it burn test paljenja kućice od kamene vune uz asistenciju profesionalnih vatrogasaca.

 

ROCKWOOL je dao svoj doprinos te obnovio dio zgrade starog skladišta na Delti koristeći izolaciju od kamene vune na fasadi. Alessandro Bracco, direktor marketinga i brendinga u Grupi na svečanom otvorenju naglasio je da će 90 posto zgrada koje danas koristimo biti u upotrebi i 2050. godine, a one ni danas nisu energetski učinkovite. Dodao je da građevinski sektor i dalje proizvodi gotovo jednu trećinu ukupnog otpada. Zato je i pozvao buduće arhitekte iz cijelog svijeta da preuzmu jednu od vodećih uloga da sve te izazove pretvore u prilike.

vatrogasac-vadi-kuicu-iz-buktinje ROCKWOOL podržao najveće okupljanje studenata arhitekture u Europi

 

„Baš zato što vjeruje u mlade ljude ROCKWOOL Grupa podržava događanja poput RE:EASE koja je rasadnik briljantnih ideja“, naglasio je tom prigodom.

Gorua_kua_ROCKWOOL ROCKWOOL podržao najveće okupljanje studenata arhitekture u Europi

Nakon testa paljenja kućice predmeti u kućici su ostali netaknuti

 


Studenti su također posjetili tvornicu u Pićnu. Upoznali su se s procesom proizvodnje kamene vune, prirodnim, ekološko prihvatljivim izolacijskim materijalom koji se može u potpunosti reciklirati. Tom su prigodom prisustvovali i uživo izvedenom testu paljenja kućice od kamene vune. Kućica - u koju su prije testa stavili sendvič, plastičnu bocu i anti stres lopticu - bila je izložena velikoj vatri pune 3 minute. Uvjerili su se kako su unatoč velikoj buktinji svi ti predmeti ostali netaknuti budući da je kamena vuna otporna na vatru.


Publisher:
gradimozadar.hr