tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Izolacija krova s unutrašnje strane sa Acoustic proizvodima

11 godina s Vama!

Izolacija krova s unutrašnje strane sa Acoustic proizvodima

Jeste li se ikad zapitali jesu li vam računi za grijanje i hlađenje nepotrebno visoki? U vrijeme energetskih obnova veliki se fokus stavlja na fasade, no najučinkovitiji način za postizanje energetskih ušteda je zapravo adekvatna izolacija cijele ovojnice zgrade, što pored fasade podrazumijeva i izolaciju krova.


Poznato je da toplina ide prema gore - zato je dobar početak izolirati krov ili potkrovlje. Uz pomoć ROCKWOOL izolacijskih materijala od kamene vune možete poboljšati energetske performanse krova ili krovišta.

Ovisno o području primjene, možete sami ugraditi izolacijski materijal ili pronaći profesionalca koji će to odraditi za vas.

Kako biste ostvarili maksimalne koristi, najbolje je konzultirati se sa stručnjacima, arhitektima, građevinarima, proizvođačima izolacijskih materijala, koji će vas savjetovati koje proizvode i debljine odabrati kako bi Vaš krov bio kvalitetno izoliran.

  

2000x2000_compressed Izolacija krova s unutrašnje strane sa Acoustic proizvodima

  

ROCKWOOL ploče od kamene vune za izolaciju krova

Optimalno rješenje za izolaciju krova s unutrašnje strane predstavljaju proizvodi Acoustic i Acoustic Extra, izolacijske ploče od kamene vune za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju. Kamena vuna pomaže spriječiti pregrijavanje prostorija tijekom ljetnih vrućina kao i gubitaka topline kroz krov tijekom zime. Acoustic i Acoustic Extra mogu se koristiti na više načina. Koriste se za izolaciju kosog krova s unutrašnje strane, odnosno između i ispod greda (rogova) te se na taj način uspješno smanjuju toplinski mostovi.

  

Primjena na kosim krovovima i kod izolacije poda u potkrovlju

Acoustic i Acoustic Extra izolacijske ploče idealno su rješenje za oba načina primjene. Ukoliko se potkrovlje ili tavan ne koristi, velika ušteda na troškovima grijanja i hlađenja može se ostvariti postavljanjem izolacije po podu potkrovlja ili tavana.
Na taj način, stvaranjem toplinske barijere, izolacija od kamene vune omogućuje smanjenje toplinskih gubitaka na minimalnu razinu uz postizanje dobre akustične izolacije.
Ako postoji potreba za korištenjem tavana ili potkrovlja, Acoustic i Acoustic Extra mogu se koristiti kao izolacija i u konstrukciji tzv. slijepog poda.
Izolacija unutrašnje strane kosog krova predviđa postavljanje izolacije direktno između strukturnih elemenata krovne plohe, koja može biti od drvenih ili željeznih greda ili gotovih nosača. Ploče od kamene vune vrlo su prikladne za postavljanje zbog jednostavnog rezanja i zbog prilagodljivosti mogućim nepravilnostima sustava. U slučaju potrebe moguće je postaviti dodatni kontinuirani sloj kamene vune i tako značajno povećati razinu toplinske izolacije sustava krovišta.

   

20170914_GMC_PHO_11_compressed Izolacija krova s unutrašnje strane sa Acoustic proizvodima 

  

SVOJSTVA IZOLACIJSKIH PLOČA od kamene vune:
• negoriv materijal - reakcije na požar A1
• odlična toplinsko izolacijska svojstva -
niska vrijednost toplinske provodljivosti (λ)
• zvučno izolacijska svojstva
• paropropusnost
• vodoodbojnost
• dimenzijska stabilnost
• kemijska neutralnost


Publisher:
gradimozadar.hr