tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Cemex pokrenuo kampanju sigurnosti pješaka "Ne riskiraj"

11 godina s Vama!

Cemex pokrenuo kampanju sigurnosti pješaka "Ne riskiraj"

Cemex
Foto: CEMEX
Teretna vozila ugovornih prijevoznika CEMEX-a koja će sudionici u prometu moći uskoro vidjeti na našim cestama nose poruku nove kampanje ove tvrtke usmjerene na sigurnost pješaka u prometu “Ne riskiraj!”.

 * Mikser i cisterne koje prevoze CEMEX-ove proizvode pješacima nose poruku „Ne riskiraj!“
 * 18% više je smrtnih slučajeva među pješacima u 2018. godini prema podacima MUP-a


Statistike Ministarstva unutarnjih poslova govore da su u 2018. godini u 21 posto smrtnih slučajeva na hrvatskim prometnicama stradali upravo pješaci, što je 18 posto više u odnosu na 2017. Također, u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježen je porast stradanja pješaka u prometu od 14 posto u usporedbi s 2017. Shvaćanje da upravo teretna vozila predstavljaju posebnu opasnost za pješake, ali i uzimajući u obzir sve opasnosti s kojima se pješaci svakodnevno susreću na prometnicama, potakla je CEMEX da pokrene javnu kampanju podizanja svijesti.

 

Ne_riskiraj_3_compressed Cemex pokrenuo kampanju sigurnosti pješaka "Ne riskiraj"

CEMEX je tako označio mikser za prijevoz betona i cisterne za rasuti cement, jasno uočljivim porukama svoje nove kampanje, a brošura s detaljnim savjetima o kretanju pješaka u prometu može se preuzeti na mrežnim stranicama tvrtke.

„Svi znamo osnovne savjete poput „dobro pogledaj lijevo i desno, ne pretrčavaj cestu“ ili „ne prelazi tamo gdje nema zebre“. Ovom kampanjom nastojimo skrenuti dodatnu pozornost na još cijeli niz detalja i signala iz okoline koje pješaku mogu pomoći da se sigurno kreće u prometu. Primjerice, mnogi se danas kreću gradovima sa slušalicama i glazbom u ušima. Treba imati na umu da je osjetilo sluha jednako važno u procjeni okoline kao i ono vida. Stoga je naša osnovna poruka: Ne riskirajte - dobro pogledajte i poslušajte prije nego iskoračite na cestu.“, kaže ALEN VOLODER, voditelj lanca opskrbe CEMEX Hrvatske.

Kampanja „Ne riskiraj!“ novi je u nizu projekata koje CEMEX provodi kako bi povećao sigurnost u prometu. Svake godine, uoči početka školske godine, tvrtka poziva vozače svojih ugovornih prijevoznika i sve druge sudionike u prometu na poseban oprez prema školarcima.

  

Ne_riskiraj_4_compressed Cemex pokrenuo kampanju sigurnosti pješaka "Ne riskiraj"

 
Također, CEMEX sustavno radi s vozačima svojih ugovornih prijevoznika te za njih provodi obuke sigurne vožnje. „Svi kamioni koji prevoze proizvode tvrtke CEMEX označeni su naljepnicom „Kako vozim“ i imaju istaknut besplatan broj telefona na kojeg ostali sudionici u prometu mogu dojaviti nepridržavanje prometnih pravila ili bilo koje druge propuste u prometu vozača ugovornih prijevoznika“, rekao je FABJAN RUŠČIĆ, CEMEX-ov voditelj zaštite na radu.

Publisher:
gradimozadar.hr