tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Otvorene prijave za treću Gradionicu

11 godina s Vama!

Otvorene prijave za treću Gradionicu

Foto: gradionica.info
U organizaciji Društva arhitekata Zadra, Grada Zadra i udruge Eko-Zadar organizira se treća Gradionica, ovaj put na temu parka Vruljice

Tema ovogodišnje Gradionice je gradski park Vruljica – prostor susreta svih generacija! Kao i prijašnjih godina, sudionici mogu biti arhitekti, krajobrazni arhitekti, urbanisti, dizajneri, geografi, sociolozi, komunikolozi i ekonomisti.

 

Kako bi se još bolje unaprijedio sadržaj parka Vruljice, tu je anketa koju su pozvani ispuniti svi građani: Anketa

 

Izložbe i prezentacije biti će u sklopu festivala KvartArt.

 

Svi zainteresirani sudionici mogu se prijaviti putem maila: . (ime / prezime / zanimanje / mob) do zaključno 20. svibnja​ ili do popunjavanja kvote.​

 

OBUHVAT

Za park Vruljicu ne možemo reći da je potpuno zapušten gradski prostor, ali je svakako marginaliziran i nedovoljno korišten. U svijesti građana park se odnosi samo na mali dio uz potok i dječji vrtić, ali površina Vruljice zapravo je puno veća – gotovo 5 ha! Ova će radionica ispitivati načine aktivacije parka, a proizvodi radionice moraju biti jednostavna, kreativna, ekonomična i odvažna rješenja ili instalacije.

 

CILJEVI

Kao i do sada, kroz trodnevne intenzivne aktivnosti, razmjenu znanja sudionika različitih struka i aktivnim sudjelovanjem građana cilj je dati poticaj planiranju, projektiranju i mogućim intervencijama u prostoru, istražiti potencijale i dobiti raznolika rješenja korištenja i aktivacije prostora.

Osim toga, cilj je i osvješćivanje gradskih vlasti, građana i šire javnosti o postojanju zapuštenih prostora unutar strukture gradskog tkiva te njihovo „vraćanje“ građanima na korištenje.

 

REZULTATI

Kreativne interdisciplinarne radne grupe svojim bi prijedlozima trebale stvoriti podlogu za daljnje promišljanje prostora. Prezentacija i javna izložba privući će i senzibilizirati struku, građane i različite interesne skupine za ovaj prostor i potaknuti moguću raspravu pa i buduće projekte i natječaje. Očekujemo kako će se kroz raznolike prijedloge, završnu izložbu i prezentaciju u sklopu festivala ulične umjetnosti i kulture KvartArt Zadar te realizaciju najboljih radova stvoriti plodno tlo za aktivaciju i drugih sličnih prostora u gradu. 

 

MJESTO ODRŽAVANJA 

Park Vruljica

COIN Coworking Zadar (2. kat, Put Murvice 16)

 

TERMIN ODRŽAVANJA

24. – 26. svibnja 2019.

INTERNET STRANICE

www.gradionica.info

www.zda.hr

www.kvartart-zadar.com

 

06 Otvorene prijave za treću Gradionicu

Publisher:
gradimozadar.hr