tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Izložba strip - 16.-25.05., Zadar

11 godina s Vama!

Izložba strip - 16.-25.05., Zadar

IZLOŽBA Strip

U četvrtak 16. svibnja, otvorit će se izložba Strip s početkom u 19:00 sati u galeriji ZADART, Kovačka 3, Varoš, Zadar. Postav izložbe: Tomislav Košta, Marko Jačan, Nilo Karuc i Željko Karavida. Izložba će biti otvorena sve do 25. svibnja.

  

O autorima stripa:

Tomislav Košta - Rođen je 1974. Profesionalno se bavi slikarstvom od studentskih dana. Posljednjih nekoliko godina dio svog likovnog izričaja posvećuje devetoj umjetnosti. Objavio je strip album “Sjećanja”, te nekoliko kratkih stripova u Strip reviji Večernjeg lista. Živi i radi na relaciji Zadar – Preko.

zadart1 Izložba strip - 16.-25.05., Zadar

 

Marko Jačan - Rođen je u Zadru 1979., gdje i danas živi i radi. Diplomirao je na višoj pomorskoj školi u Rijeci, 2001. U strip se zaljubio još kao dijete, otkrivši Zagora i ostale Bonellijeve junake, te je provodio sate precrtavajući omiljene junake i kadrove. Nakon završene srednje škole od stripa odustaje i taj hobi zamjenjuje drugim - slikarstvom. Desetak godina kasnije, pojavom izdavačke kuće “Fibra” i njenih izdanja ponovno mu se javlja interes za strip, pa se zasićen slikanjem vraća svojoj staroj ljubavi i crta dvije epizode fantasy stripa “Iza zvijezda” - prema vlastitom scenariju, koje su kasnije objavljene u Q strip magazinu. U istom broju, uz par kraćih stripova, objavljuje i strip “Vatra s neba”, postapokaliptičnu posvetu svome gradu,prijateljima i djetinjstvu. Sa scenaristom Darkom Macanom surađuje crtajući dvije epizode stripa “Ukleti vitez”, objavljene u drugom albumu u izdanju “Stripgena”.
Trenutno u suradnji s mladim scenaristom Davorom Radojom radi na kriminalističkom stripu “Crveni snijeg”, te s Darkom Macanom na serijalu “Sive Kronike”.

 

zadart2 Izložba strip - 16.-25.05., Zadar

 

 

Vidimo se na izložbi!

Publisher:
gradimozadar.hr