tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Zgrada godine LocHal knjižnica u Nizozemskoj

11 godina s Vama!

Zgrada godine LocHal knjižnica u Nizozemskoj

Foto: GROHE
Grohe je pokrovitelj Svjetskog festivala arhitekture 2019: mjesta razmjene profesionalnih znanja unutar zajednice arhitekata

Na ovogodišnjem Svjetskom festivalu arhitekture nagrada za zgradu godine u svijetu pripala je LocHal knjižnici u Nizozemskoj koju su dizajnirali vodeći arhitekti studija Braaksma & Roos Architectenbureau i Inside Outside.

 

civic_architects_-_lochal_tilburg_-_02_-_credits_stijn_bollaert_1 Zgrada godine LocHal knjižnica u Nizozemskoj 

 

Riječ je o projektu transformacije zgrade, koja je bila planirana za rušenje. Rezultat je stvaranje fizičkog objekta u kojem se susreću različiti korisnici za različite svrhe, u tom smislu zgrada je postala socijalni kondenzator. Slavi i iskorištava lokalne tradicije proizvodnje tekstila te ima strategiju zaštite okoliša usmjerenu na grijanje i hlađenje ljudi, a ne zgrade. Pruža prostore vrlo različitih namjena kako bi se istovremeno osigurala javna ali i intimna upotreba. 

 

civic_architects_-_lochal_tilburg_-_05_-_credits_stijn_bollaert_1_1 Zgrada godine LocHal knjižnica u Nizozemskoj

 

Inače, svjetski festival arhitekture 2019, čiji je osnivač i sponzor Grohe, održan je u Amsterdamu, a posjetilo ga je i više tisuća zaljubljenika u arhitekturu i dizajn. GROHE je ovogodišnje sudjelovanje na Festivalu upotpunio i sudjelovanjem u nominacijama za nagradu zgrade godine u svijetu. “Mogućnost da pridonesemo nominacijama velika nam je inspiracija i čast. Sretni smo što vidimo da arhitektonska djela diljem svijeta dobivaju priznanja kakva zaslužuju,” rekao je Stefana Schmieda, potpredsjednik za GROHE globalne projekte.

 

Platforma za razmjenu stručnog znanja

Kao sponzor i osnivač Festivala, GROHE cijeni priliku za upoznavanje profesionalaca u području arhitekture te, naravno, potencijalnih partnera i potrošača. Kao prošlih godina, Festival je i ove godine dokazao da služi kao platforma za ostvarivanje kontakata i povezivanje stručne zajednice te razmjenu relevantnih informacija. “GROHE je neizmjerno ponosan što može vidjeti napredak Festivala kroz godine. Njegova posebnost je ta što otvara mogućnost za razgovor i razmjenu znanja arhitekata iz cijelog svijeta. Ovim putem želimo se zahvaliti cjelokupnoj zajednici na odazivu i pozitivnim reakcijama na naše proizvode. Inspiracija za mnoga rješenja proizašla je upravo iz iskustava na spomenutom Festivalu” kaže Paul Flowers, Chief Design Officer LIXIL.

 

Investiranje u očuvanje vode

Kao jedan od najodrživijih brendova u sanitarnom sektoru, GROHE aktivno sudjeluje u podršci projekata koji su fokusirani na očuvanje voda. GROHE je tako donirao novčana sredstva za nagradu istraživanja voda koja je po drugi put dodjeljivana na Svjetskom festivalu arhitekture. Ovogodišnju nagradu odnio je projekt “Recycle Build Brazil” čiji je rezultat održivost za škole u brazilskom području Sao Jose dos Campos. Izvedbom projekta poboljšana je okolina za učenike zbog uvođenja recikliranih materijala i postavljanja sustava za prikupljanje i filtriranje kišnice. Bitan cilj projekta bilo je i podizanje svijesti o recikliranju, čime je očuvanje vodnih resursa stavljeno je u fokus Festivala.

 

Za više informacija posjetite:

www.grohe.com

www.worldarchitecturefestival.com

Publisher:
gradimozadar.hr