tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 HGK okuplja zvijezde održivosti u Šibeniku

11 godina s Vama!

HGK okuplja zvijezde održivosti u Šibeniku

Kuća umjetnosti Arsen
Foto: HGK
Nova pravila igre u biznisu: Društvo neće tolerirati tvrtke koje stoje na margini društvenih problema-

Ako tvrtke ne počnu zauzimati aktivnu ulogu u rješavanju društvenih problema, društvo im neće dopustiti da postoje. To znači da poslovni lider novoga doba o održivosti mora znati jednako koliko o prodaji, a o klimatskim promjenama jednako koliko o novčanom toku.

 

 Paul_Polman HGK okuplja zvijezde održivosti u Šibeniku

 

Riječi su to vizionara korporativne održivosti Paula Polmana, koji je svojim djelovanjem na čelu Unilevera ovu tvrtku posjeo na tron globalnog lidera održivosti i koji će svoje viđenje uloge poslovne zajednice u izgradnji održivog svijeta podijeliti na konferenciji Hrvatske gospodarske komore Podržimo održivo_2021., 16. i 17. rujna online i u Šibeniku, kao gradu predvodniku u korištenju obnovljivih izvora energije, gradu djece, umjetnosti i festivala.

 

Jakob_Trollbck HGK okuplja zvijezde održivosti u Šibeniku

 

Još jedan eminentni gost konferencije bit će Jakob Trollbäck, osnivač nagrađivanog studija za brendiranje i dizajn Trollbäck + Company. Radi se o kreativcu koji stoji iza poznatih vizuala ciljeva održivog razvoja, čovjeku koji ih je učinio komunikacijski globalno prepoznatljivim. Na konferenciji će pojasniti kako komunikaciju održivosti ne učiniti dosadnom, već inteligentnom, pristupačnom i uvjerljivom. Jedna od tema konferencije bit će i kako zabaviti i educirati djecu da postanu lideri održivosti i kako tvrtke mogu doprijeti do novih generacija Z i Alpha i vratiti im vjeru u odgovornost brendova.

 

O_Medugorac HGK okuplja zvijezde održivosti u Šibeniku

Olivera Međugorac

 

O ulozi kompanija u mijenjanju obrazaca održive proizvodnje i potrošnje govorit će Olivera Međugorac, voditeljica europskih poslova u Odjelu za korporativne komunikacije i odnose s vladom Nestléa za Europu, Bliski Istok i Sjevernu Afriku, u sklopu kojega svakodnevno nadzire i utječe na zakonodavstvo EU-a o opskrbi hranom i prehranom, u suradnji s kreatorima politika, međunarodnim medijima i prehrambenom industrijom. 

 

Nicolas_de_Santis HGK okuplja zvijezde održivosti u Šibeniku

Nicolas de Santis

 

Na konferenciji će sudjelovati i predsjednik think-thanka za globalno upravljanje i održivi razvoj Gold Mercury International Nicolas de Santis, ujedno i predsjednik Uprave strateške konzultantske kuće i inovacijskog inkubatora Corporate Vision sa sjedištem u Londonu.

 

Listi zvijezda i lidera održivosti na konferenciji će se pridružiti i John Heinsen, osnivač i vlasnik losanđeleske agencije Bunnygraph Entertainment te svjetski poznat producent koji radi na promicanju održivosti povezivanjem različitih medijskih platformi i kanala, kao i Sasja Beslik, jedan od najutjecajnijih stručnjaka današnjice u održivom financiranju.

 

Veljko HGK okuplja zvijezde održivosti u Šibeniku

Veljko Armano Linta

 

Veljko Armano Linta hrvatski arhitekt i edukator također će izlagati na događanju. Direktor studija Armano Linta za arhitekturu i dizajn, u čijem se djelovanju ističu drvene kuće, multisenzoričke didaktičke drvene igre nagrađene je za etički dizajn, te participativni i integrativni pristup projektiranju. Veljko je i certificirani trener Gaia Education, organizacije koja je članica mreže Ecolise.

 

Podržimo održivo_2021. druga je konferencija HGK o Ciljevima održivog razvoja usmjerenima na izgradnju boljeg svijeta za sve. Konferencija polazi od vizije Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu o potrebi velikog resetiranja društva kako bi se spasio planet. Stoga pod povećalo stavlja neke od gorućih problema današnjice, primjerice što je potrebno promijeniti u idućih deset godina u našem pristupu upravljanju. U fokusu konferencije bit će dvije teme: uloga poslovne zajednice u svijetu u kojem se krize više ne mogu rješavati pojedinačno, bile to ekonomske reforme, pandemija ili klimatska kriza te komunikacija održivog razvoja.

 

Konferencija je dio serije aktivnosti na temu održivosti u organizaciji HGK tijekom rujna i listopada pod nazivom Održivo, odgovorno, ostvarivo. Organizatori konferencije su Hrvatska gospodarska komora u suradnji s predstavnicima poslovnog sektora iz Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK. Programski partneri su Veleposlanstvo Švedske, Ericsson Nikola Tesla, Oikon, MaNaBu Movement i ECOLISE. Konferencija se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Predstavništva EK u Hrvatskoj, Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

 

Vizual_Podrimo_odrivo HGK okuplja zvijezde održivosti u Šibeniku

 

Program i prijave dostupne su na službenoj stranici konferencije.

Publisher:
gradimozadar.hr