tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Wienerberger nastupio kao generalni sponzor sajma i konferencije ArhiBau

11 godina s Vama!

Wienerberger nastupio kao generalni sponzor sajma i konferencije ArhiBau

Od poda do krova pod jedinstvenim dobavljačem

Wienerberger je kao generalni sponzor sajma Arhibau na najvećem izlagačkom prostoru predstavio kompletan asortiman grupacije.

 

Wienerbereger_Arhibau_13 Wienerberger nastupio kao generalni sponzor sajma i konferencije ArhiBau

 

Krovni prozori, crijep, cigla, betonski opločnici, ploče, zidovi, podna klinker opeka, podno grijanje - sve su to proizvodi koji pod krovnom organizacijom Wienerberger zajednički nastupaju prema projektantima i izvođačima, a na komfor krajnjem investitoru.

 

Radi se o tome da je brzina isporuke danas sve, a ako je pritom i renomirano ime nositelj odgovornosti za tehničku ispravnost proizvoda i provjerenu kvalitetu njihovih performansi, tada će se već opravdano povjerenje u jednom od korištenih proizvoda brzo prelijevati prema svim spomenutim segmentima.

 

Wienerbereger_Arhibau_1 Wienerberger nastupio kao generalni sponzor sajma i konferencije ArhiBau

 

S obzirom na to da se tržište u potpunosti okreće prema održivosti Wienerberger kao grupacija kvalitetu svojih proizvoda opravdava brojnim laboratorijskim istraživanjima i dugotrajnom prisutnošću na tržištu, a glavni argument održivosti očituje se u lokalnoj proizvodnji većine asortimana.

 

U sklopu održanog sajma Arhibau, Wienerberger je u svojstvu generalnog sponzora po prvi puta javnosti predstavio kompletan asortiman.

 

Rješenja koja nudi Wienerberger odnose se na gradnju od krova do poda - krenuvši od Tondach crijepa i cjelokupne sistemske opreme, krovnih prozora kao novost na tržištu, fasadne opeke, Semmelrock betonskih opločnika, zida i rubnjaka, Pipelife cijevnih sustava do zidnih sistema gdje se ističu Porotherm Profi opeka i najnovija IZO Profi opeka, koja se ističe nevjerojatnim prednostima i lakoćom gradnje.

 

Wienerbereger_Arhibau_3 Wienerberger nastupio kao generalni sponzor sajma i konferencije ArhiBau

Josip Klarić, Wienerberger

 

U razgovoru s tehničkim stručnjacima, građevinskim inženjerom Josipom Klarićem i arhitektom Branimirom Satrapom, kao snažnim karikama u lancu ove tvrtke, saznali smo koji su proizvodi obuhvaćeni asortimanom te kakve su njihove prednosti u smislu kvalitete i trajnosti objekata kojima se grade.

 

Tondach crijep

 

Kontinentalni i mediteranski crijep dvije su najprodavanije vrste crijepa za pokrivanje krovova. U novije vrijeme sve veću popularnost postiže i ravni crijep, a asortiman se nadopunjuje krovnim prozorima Tondach, koji su ujedno novost na tržištu.

 

Mediteranski crijep inspiriran je tradicionalnom kupom kanalicom, koja se nekada postavljala na krovišta lijepljenjem mortom. U današnje se vrijeme crijep šarafi na krovnu konstrukciju, a posebno je važno da se postigne ventilirano krovište, što znači da zrak slobodno struji ispod samog crijepa. Tako se postiže bolja regulacija temperature, a vlaga se ne zadržava u međuprostoru.

 

Ravni crjepovi osim na krovištu, nalaze svoju primjenu i na fasadi, gdje se pričvršćuju na potkonstrukciju.

 

Wienerbereger_Arhibau_5 Wienerberger nastupio kao generalni sponzor sajma i konferencije ArhiBau

 

Također je u ponudi i pigmentirani crijep u boji, a dodavanje samog pigmenta na prirodnoj bazi prethodi postupku pečenja, dok se sami crijep peče na više od 1000 stupnjeva. Na taj način te završne bojane obrade postaju čvrst, nedjeljivi dio crijepa, čime se osigurava postojanost boja i trajno kvalitetan krov.

 

Ukratko, glavne su mu prednosti prirodni sastav materijala, trajnost, postojanost boja, izdržljivost na mehaničke udare i udare vjetra te jednostavnost ugradnje.

 

 

Krovni prozori Tondach

 

-Krovni prozori su novost u asortimanu tvrtke. Uz krovne prozore od sada Wienerberger nudi rješenje za cjelokupni pokrov. Do sad smo u ponudi imali sav crijep, svu sistemsku opremu koja ide na krov, a sada su tu i krovni prozori, što je ujedno prednost i kod arhitekata i kod izvođača jer nalaze sve na jednom mjestu. Što zapravo znači tehničku podršku u izračunu materijala, odabiru modela crijepa i krovnog prozora, informacije o tehnici ugradnje, kao i podršku pri ugradnji.-objašnjava inženjer Klarić

 

Wienerbereger_Arhibau_8 Wienerberger nastupio kao generalni sponzor sajma i konferencije ArhiBau

 

Tvrtka daje jamstvo na prozore od 10 godina, a materijal od kojih su izrađeni je drvo bora, s tim da premium varijanta ima troslojno lakiranu površinu, koja je postojana u uvjetima povećane vlažnosti poput kuhinja, wc-a itd. Osim toga prozori su i potpuno kompatibilni sa svim Tondach crjepovima.

 

Semmelrock betonski opločnici i rubnjaci

 

Široka lepeza ogulinskih proizvoda za opločavanje vanjskih podnih površina i rubnjaka također omogućuje i izgradnju ogradnih zidova ili povrtnjaka.

 

Wienerberger_ArhiBau_sajam_1 Wienerberger nastupio kao generalni sponzor sajma i konferencije ArhiBau

 

Glavna karakteristika podova pritom je trajnost i protukliznost, a debljine opločnika i ploča kreće se od 4 cm do 10 cm, kako bi udovoljili cestovnim opterećenjima svake lokacije.

 

U asortimanu su opločnici kakve će udovoljiti gotovo svim projektantskim zamislima, od onih koje će svojim lepezastim slaganjem imitirati staru kaldrmu, zatim klinker podnih ploča, kocki različitih dimenzija pa sve do betonskih imitacija željezničkih pragova.

 

Wienerberger opeka

 

Vodeći proizvođač glinene opeke u Hrvatskoj i u svijetu, osim standardne opeke koja se gradi mortom u asortimanu ima i premium rješenja. Wienerberger Porothem Profi opeka šuplja je i brušena uz kompjuterski vođen proces, što omogućuje da se ta opeka, zbog svoje savršene ravnine zida, lijepi uz poliuretansko ljepilo umjesto morta.

 

Zbog nedostatka radne snage to je ujedno rješenje koje je izvođačima i investitorima prihvatljivije, a kao pogodnost dolazi besplatno ljepilo u cijeni opeke.

 

Wienerberger Porotherm IZO Profi opeka je ista takva opeka s izolacijom unutar svojih šupljina, koja u procesu gradnje omogućuje potpuno izbacivanje etics sustava fasade, naime na nju je potrebno tek nanijeti žbuku.

 

Wienerbereger_Arhibau_6 Wienerberger nastupio kao generalni sponzor sajma i konferencije ArhiBau

 

Prednosti su trajno zaštićena izolacija od vlage, otpadanja i svih ostalih vanjskih utjecaja. Zbog svoje ravnine i trajnosti odlična je podloga na koju se jednostavnim lijepljenjem izvodi tanka fasadna opeka ili kamen. Projektanti čak pribjegavaju i potpunoj ogoljenosti fasade, čime je uz dodatnu primjenu hidrofobnih premaza moguće fasadi dati jednu novu dimenziju.

 

U Dalmaciji je potrebnu toplinsku izolaciju vanjskih zidova moguće postići s Wienerberger Porotherm IZO Profi opekom 32 cm debljine, što je ekvivalent Porotherm Profi šupljoj opeci debljine 25 cm + 10 cm fasadne izolacije.

 

Na kontinentu se ta vrijednost postiže s Porotherm IZO Profi opekom debljine 38 cm.

 

Danas ustvari jedino moguće rješenje za fasadu bez izolacije predstavlja Porotherm IZO Profi, za razliku od prijašnjih godina kada se u Dalmaciji moglo udovoljiti zakonskim normama i s Porotherm Profi šupljom opekom debljine 38 cm.

 

Veća konstruktivna debljina zida koja se postiže Porotherm IZO Profi opekom pruža i veću zaštitu od potresa, a na povećanu otpornost na djelovanje potresa utječe i primjena Dryfix.extra ljepila (pjene) s obzirom da u tom slučaju nema mortnih sljubnica koje pri djelovanju potresa predstavljaju slabu točku zida.

Publisher:
gradimozadar.hr