tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Europan organizira izložbu povodom 30. godina rada u Hrvatskoj

11 godina s Vama!

Europan organizira izložbu povodom 30. godina rada u Hrvatskoj

Europan
Europan Vas poziva na izložbu koja daje prikaz trideset godina rada Europana Hrvatska na provedbi međunarodnih arhitektonsko-urbanističkih natječaja na 21 lokaciji u Hrvatskoj, koja će se održati od 15.-25. listopada u Zadru u Kneževoj palači.

Europan, neovisna europska kulturna inicijativa koja pruža zajedničku platformu svojim nacionalnim članicama u organizaciji međunarodnih arhitektonsko-urbanističkih natječaja, odgovorna je za organizaciju natječaja i implementaciju rezultata u Republici Hrvatskoj za arhitekte mlađe od 40 godina. 

 

Europan organizira izložbu koja pruža pregled trideset godina rada Europana u Hrvatskoj. Poseban naglasak se odnosi na rezultate natječajnog ciklusa Europan 15 provedenog 2020. godine na lokaciji naselja Ždrijac u Ninu.

 

Najava_Europan_izlozbe Europan organizira izložbu povodom 30. godina rada u Hrvatskoj

 

Na izložbi će biti prikazani svi dosadašnji nagrađeni radovi, tijekom 30 godina rada Europana u Hrvatskoj.

 

Ovaj događaj provest će se u tri izložbena djela:

  • 30 godina Europana u Hrvatskoj – prikaz nagrađenih radova na domaćim lokacijama
  • Radovi hrvatskih arhitekata koji su nagrađeni na europskim lokacijama
  • Natječajni radovi ciklusa Europan 15 za lokaciju naselja Ždrijac u Ninu

 

Prvim dijelom izložbe Europan Hrvatska obilježava 30 godina aktivnog djelovanja u sklopu paneuropske platforme Europan. Na 21 panelu prikazan je izbor nagrađenih radova na hrvatskim lokacijama u gradovima Zagreb, Zadar, Osijek, Vukovar, Rovinj, Sisak, Rijeka, Split, Opatija, Dubrovnik, Šibenik, Karlovac i Nin.

 

Drugi dio izložbe, na 22 panela pruža pregled svih nagrađenih radova hrvatskih autora na Europanovim natječajima diljem Europe. 

 

Treći dio izložbe je prikaz radova natječaja EUROPAN 15 za lokaciju Naselje Ždrijac u Ninu. Natječaj se provodio u razdoblju 2018. – 2020. godine, na temu produktivni gradovi. Na natječaj je pristigao 21 rad autorskih timova iz 10 zemalja Europe, a sudjelovalo je ukupno 87 natjecatelja iz Europe i svijeta.

 

Također, na izložbi će prvonagrađeni tim natječaja Europan 15, ujedno prezentirati i svoj pobjednički prijedlog za lokaciju naselja Ždrijac u Ninu.

 

Izložbu će otvoriti Šime Erlić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

Otvorenje izložbe zakazano je za 15. listopada 2021. godine u 12,00 h. Izložba će trajati 10 dana i to u radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 9-20h. Svi su dobrodošli.       

 

Održavanje izložbe je pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a uz potporu Grada Nina, Društva arhitekata Zadra i Narodnog muzeja Zadar.

 

 Više informacija o događaju na: https://www.europan.hr/izlozba-u-knezevoj-palaci-15-10/

Publisher:
gradimozadar.hr