tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 GO GREEN IN THE CITY - STUDENTSKI NATJEČAJ

11 godina s Vama!

GO GREEN IN THE CITY - STUDENTSKI NATJEČAJ

Schneider Electric
Foto: HRVATSKI SAVJET ZA ZELENU GRADNJU
Tvrtka Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljane energijom i automatizaciju, objavila je poziv za sudjelovanje na šestom, svjetskom godišnjem natjecanju u izradi poslovnih planova za ekološki osviještene studente - Go Green in the City. Fokus natječaja je izrada inovativnih rješenja za upravljanje energijom u pametnim gradovima.

Rok za prijavu na natječaj počeo je polovicom siječnja i traje do polovice travnja. U tom razdoblju, studenti iz cijeloga svijeta - koji studiraju ekonomiju, strojarstvo, elektrotehniku i poslovnu administraciju, mogu prijaviti svoju ideju - inovaciju na natječaj. Studenti se trebaju prijaviti u parovima, a poželjno je da se parovi sastoje od muškarca i žene. Prijava se sastoji od studije slučaja kojom studentski parovi trebaju ilustrirati svoju ideju o boljim načinima upravljanja energijom u gradovima. Prijave – poslovni planovi - moraju se odnositi na jednu od pet predloženih tema natječaja. Prošle godine nagradu je osvojio studentski tim iz Tehnološkog instituta u Kharagpuru, u Indiji, s idejom za aplikaciju koja povećava učinkovitost upravljanja energijom.

Tijekom proteklih pet godina upravljanje energijom u pametnim gradovima tema je kojoj studenti iz cijeloga svijeta pridaju sve više pozornosti. Natječaj je prošle godine privukao više od 12.800 studenata, iz 168 zemalja, a 57 posto prijavljenih bile su žene. Cilj natječaja Go Green in the City je podizanje razine svijesti o pametnom upravljanju energijom u održivim gradovima i edukacija mlađe populacije. Tijekom 2015. godine na natječaju su iznimno bile aktivne Indija, Indonezija i Južna Koreja, koje su imale najveći broj prijavljenih studentskih parova.


Studentski timovi koji uđu u polufinale imati će priliku raditi na svom projektu puna dva mjeseca s mentorima iz Schneider Electrica. Tijekom tog razdoblja moraju napisati sinopsis i izraditi video-prezentaciju svoje ekološki utemeljene poslovne ideje. Dvanaest najboljih studentskih timova bit će predstavljeno 15. srpnja u Parizu, gdje će od 19. do 22. rujna sudjelovati u velikom finalu natjecanja. Pobjednički tim dobiva putovanje oko svijeta, u stilu VIP osoba. Posjetiti će pogone tvrtke Schneider Electric, gdje će se moći družiti sa zaposlenicima i direktorima tvrtke. Najboljem natjecateljskom paru biti će ponuđeno i zaposlenje u Schneider Electricu, u podružnicama tvrtke koje se nalaze u njihovim zemljama. Schneider Electric ured u regiji zapošljava 65 zaposlenika u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Iz spomenute tri države u 2015 godini sudjelovalo je 19 kandidata. Lokalni uredi u Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu ovime pozivaju kvalificirane studente da svako prezentiraju svoje ideje u aktualnom natječaju.

Više pojedinosti o natječaju pronaći ćete na mrežnom odredištu Go Green in the City, a događaje vezane uz natječaj stalno možete pratiti na posebnim profilima na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

Teme natječaja: Strategija i tehnologija, ponovna uporaba i recikliranje proizvoda, mikro-mreže, laboratorij jednostavnih tehnologija, bez granica.


Izvor: Hrvatski savjet za zelenu gradnju