tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Što čini kvalitetan krov?

11 godina s Vama!

Što čini kvalitetan krov?

Foto: Wienerberger
Wienerberger predstavlja potpuna rješenja za krov

Krov je izložen raznim nepovoljnim vremenskim uvjetima te ga je potrebno redovito pregledavati, a prvi znak da je vrijeme za njegovu zamjenu svakako je propuštanje vode. Također, znakovi mogu biti još i estetske prirode te sveopća dotrajalost ili neka druga oštećenja. Stoga, kako bi renovacija krova bila uspješna, trebamo obratiti pažnju na različite dijelove krovišta bilo da se radi o crijepu, prozračivanju krovne konstrukcije, zaštiti od vjetra i dr. Kako bi spriječili moguću štetu i popravke, prilikom same gradnje krova bitno je koristiti kvalitetan i siguran materijal koji će štititi vaš dom.

 

Planoton_10_01 Što čini kvalitetan krov?

 

Ako želimo dugoročnu sigurnost i stabilnost, prilikom gradnje ili renovacije krovišta trebamo biti pozorni i mudro birati. Kako bi krov bio kvalitetan i siguran bitno je odabrati odgovarajući crijep, koji će zadovoljiti sve kriterije koje definira podneblje u kojem se nalazite. Bilo da je riječ o Dalmaciji i jakim udarima bure ili kontinentalnoj Hrvatskoj s velikim količinama oborina i snijega, krovna rješenja trebaju osigurati da krov ne prokišnjava te čuva glavu svim ukućanima.

 

Čak prije odabira crijepa, koji će ispuniti postavljene zahtjeve, trebamo obratiti pozornost na konstrukciju krova i njezinu zaštitu. Primjerice, vodonepropusna i paropropusna folija Tondach FOL Thermo DT osigurava dodatnu zaštitu od prodora vode čime produžava životni vijek vašeg krova. Krovne folije odvode pare izvan objekta te time sprječavaju prodor kiše, snijega i nečistoća. Također, sprječavaju nastanak vlage i plijesni koja štetno djeluje na krov.

 

Planoton_Tondach Što čini kvalitetan krov?

 

Zbog superiorne izolacije smanjuju troškove energije čime poboljšavaju energetsku učinkovitost. Jedna od glavnih prednosti postavljanja krovne folije zasigurno je ugodna i zdrava klima u objektu, čime se poboljšava kvaliteta stanovanja. Krovna folija otporna je na vatru, oštećenja te UV zračenje, a njezinim postavljanjem osigurava se zaštita cjelokupnog doma te povećava vrijednost nekretnine. Kvalitetna krovna folija značajno pridonosi sigurnosti krova i, zbog toga, Wienerberger grupacija daje najveću garanciju na tržištu na Tondach FOL Thermo DT krovnu foliju. Garancija je čak 20 godina!

 

Tim stručnjaka u Wienerbergeru neprestano radi na unapređivanju kvalitete i izgleda crijepa koji prate trendove uređenja kako bi za vaš dom pružili ono najbolje. Vođeni time, kao rezultat rada i ideja nastao je moderan i elegantan crijep Planoton 10.

 

Tondach_-_Planoton_10 Što čini kvalitetan krov?

 

Spoj dobro poznate Tondach kvalitete i novog modernog izgleda osigurat će izgradnju modernog i sigurnog doma koji će zadovoljiti i najstrože zahtjeve suvremene gradnje. Crijep Tondach Planoton 10 odlikuju ravne i elegantne linije te veliki format koji omogućuje jednostavnu montažu te brzo pokrivanje krova. Zbog svog formata, samo 10 crjepova dovoljno je za pokrivanje jednog kvadratnog metra čime se štedi vrijeme i količina potrebnog materijala.

 

Svjedoci smo sve većeg globalnog zatopljenja uzrokovanog sunčevim zračenjem. Za područja u kojima je velik broj sunčanih dana te samim time gdje je i sunčevo zračenje najjače, idealno rješenje za krov je Planoton 10 u bijeloj boji. Upravo bijela boja sprječava zagrijavanje krova radi refleksije sunčevih zraka čime se osigurava manja temperatura na površini krova. Osim privlačnog estetskog izgleda, zbog odbijanja dijela sunčevih zraka, Planoton 10 u bijeloj boji pozitivno utječe i na solarne panele.

 

Planoton 10 dostupan je i u drugim najtraženijim bojama koje ga, pored minimalističkog dizajna, čine iznimno estetski privlačnim. Osim toga, ističe se izvrsnom funkcionalnošću, a garancija od 33 godine jamči visokokvalitetan krov u kojem će zbog dugog vijeka trajanja uživati čak tri generacije

Za dodatnu ugodu i zdravo stanovanje veoma je bitan protok zraka i dovoljna količina dnevne svjetlosti, što će vam omogućiti ugradnja krovnih prozora. Tondach krovni prozori u potpunosti su kompatibilni s Tondach crijepom, a zbog vrhunske toplinske izolacije te samim time i veće energetske učinkovitosti, smanjuje se gubitak topline i pridonosi se niskoenergetskom stanovanju.

 

Saznajte sve detalje na wienerberger.hr i odlučite se za najbolje potpuno rješenje za vaš krov!