tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Uređenje kata kuće u modernom stilu

11 godina s Vama!

Uređenje kata kuće u modernom stilu

Dnevna soba
Foto: M² ideja studio za kreativno uređenje interijera
Donosimo zanimljiv idejni projekt adaptacije kata obiteljske kuće koja se nalazi u Zadru, na Bilom Brigu. Renovacija je zahtijevala promjenu gotovo svih elemenata prostora u okviru zadanog budžeta na način da se postigne moderan i prozračan ambijent.

R

enoviran je kat kuće koji se sastoji od dnevne sobe, blagovaonice i kuhinje. Interijer je dizajniran prema viziji i željama klijenta, a projekt je radila tvrtka M² ideja studio za kreativno uređenje interijera.

Klijenti su željeli postići moderan i topao prostor koji odiše vedrinom i prozračnošću. Osmišljavanje idejnog rješenja krenulo je od konstruiranja kuhinje prema viziji vlasnice, koja je željela dio za kuhanje smjestiti na otok/poluotok, što je zahtijevalo spuštanje dijela stropa zbog postavljanja odvoda nape. Umjesto pločica, za zidnu i podnu oblogu kuhinje odabran je troslojni hrastov parket kakav se ponavlja po čitavoj etaži, a zidni dio oko prozora obložen je bijelom umjetnom ciglom. Otok, osim dijela za kuhanje sadrži i manji šank te vinski hladnjak. Lijevi krak kuhinje je u cijelosti opremljen visokim kolonama gdje su smješteni hladnjak, ostava te pećnica i mikrovalna, a sudoper se nalazi u sredini kuhinje. Kuhinja je izrađena od medijapana u mat varijanti, a radna ploča je kompakt s bijelom jezgrom. Da bi jednostavna bijela kuhinja dobila topliji ugođaj ulazni je zid obložen drvenim letvicama. 

Blagovaonica je prvenstveno zamišljena kao prostor za druženje. Centralni stol je zamišljen od furnira hrasta s tokarenim bijelim nogama, a u kontrastu s njim su polikarbonatni transparentno žuti Louis Ghost Kartellovi stolci. Iznad stola nalaze se kromirane visilice koje daju poseban efekt. Zid je prekriven tapetama, a radijatori su zatvoreni iza maske od bijelog medijapana na kliznoj vodilici, te se uz njih sa svake strane nastavlja manji poličar za ukrase.

U dnevnoj sobi dominira klasična kutna sofa u svijetlosivoj tkanini koja se nadopunjava stolićem iz Kare designa, Husk foteljom iz B&B Italia, te Ikeinim tepihom. Tv komoda skriva dovoljno mjesta za pohranu stvari, a jednostavnog je dizajna i boje za razliku od poličara za knjige koji je načinjen od kombinacije medijapana mat u tri boje te iverala s uzorkom hrasta. Svojim izgledom poličar doprinosi razigranosti atmosfere. Glavni zid dnevne sobe tamnije je sive boje sa zamišljenim Orac-ovim štukaturama. Kako bi se zadržao efekt jednostavnosti zavjese u dnevnoj sobi su bijele i prozračne.

S obzirom da je cjelokupni prostor zamišljen jednostavno i monokromatski s puno svjetla, rasvjeta u dnevnoj sobi je tipa reflektora, a samostojeće svjetiljke su replika Flosove Arco lampe. Detalji su istaknuti rasvjetom, kombinacijama uzoraka drveta te pastelnim nijansama žute i boje senfa.
Publisher:
gradimozadar.hr