tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Zaha Hadid Architects pobjednik natječaja za gradnju Sberbank Technopark u Moskvi

11 godina s Vama!

Zaha Hadid Architects pobjednik natječaja za gradnju Sberbank Technopark u Moskvi

Sberbank Technopark
Foto: Courtesy of Zaha Hadid Architects
Arhitektonski biro “Zaha Hadid Architects” odabran je za gradnju Sberbank Technopark u Skolkovo inovacijskom centru, u Moskvi.
Ruska Silicijska dolina, Skolkovo, bit će mjesto s najvišom koncentracijom visoke tehnologije, ruskih laboratorija i kampusa brzog razvoja, biomedicine, energije, nuklearnih i prostornih inovacija.

Sberbank Technopark

Osnovana 1841., Sberbank je tržišni lider ruskog bankarskog i gospodarskog cirkulacijskog sustava. 131,000 kvadratnog metra Sberbank Technoparka postat će kolijevka inovacije. 10,000 do 12,000 ljudi radit će u Sberbank marketinškom odjelu i odjelu za informacijske tehnologije. Predsjednik Sberbank, Herman Gref ističe kako će upravo ti zaposlenici biti odgovorni za mozak i sav tehnički sadržaj banke.

Sberbank Technopark

Arhitektonski biro “Zaha Hadid Architects” razvili su dizajn Sberbank Technoparka zahvaljujući analizama raznolikih radnih procesa i uređenja tehnoloških i marketinških odjela. Dizajn će radnoj snazi omogućiti pilot inovacije i razvoj prototipova koji će ponuditi inventivna i visoko-kvalitetna rješenja i aplikacije. Christos Passas, direktor projekta u birou “Zaha Hadid Architects” rekao je kako je Zahu Hadid ruskoj avangardi privuklo nevjerojatno vjerovanje u moć izuma. Shvatila je kako arhitektura može obogatiti kreativnost, kako prostor sam po sebi može povećati dinamičnost, složenost, koherentnost i kontinuitet. Sva ta načela ugrađena su unutar dizajna za Sberbank Technopark. S izgradnjom se planira započeti u roku od 18 mjeseci, a za dovršetak bit će potrebne još dvije godine.Izvor/autor: a as architecture/Marco Rinaldi


Publisher:
gradimozadar.hr