tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Otvoren je 16. Festival cvijeća Zadarske županije u Sv. Filip i Jakovu

11 godina s Vama!

Otvoren je 16. Festival cvijeća Zadarske županije u Sv. Filip i Jakovu

Otvorenje 16. Festivala cvIJeća - Dječji vrtić Cvit
Foto: gradimozadar.hr
Svečanost otvorenja 16. Festivala cvijeća Zadarske županije održana je 29.04. u 11 sati, u hotelu Villa Donat, u Sv. Filip i Jakovu.
Zahvaljujući ovoj manifestaciji, koja će trajati do 1. svibnja, Sv. Filip i Jakov je prava cvjetna oaza čijem bogatstvu boja i mirisa cvijeća brojni posjetitelji ne mogu odoljeti.

S obzirom na pokroviteljstvo Hrvatske zajednice županija na svečanosti otvorenja posjetiteljima su se s nekoliko riječi obratili Vesna Kusin, zamjenica gradonačelnika Zagreba i Igor Gavrić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara, predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk, Mario Šiljeg, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode i Stipe Zrilić, župan Zadarske županije.

Ostali pokrovitelji Festivala su Zadarska županija, Predsjednica RH, Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivede, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Grad Zagreb i Udruga “Napredak” Sv. Filip i Jakov. Zlatni sponzor manifestacije je i ove godine, Ilirija d.d.

Svim pokroviteljima i sponzorima, ali i izlagačima i posjetiteljima zahvalila se direktorica Turističke zajednice, Klara Eškinja Glavan u svom govoru otvorenja, kojim je najavila bogat program ovogodišnjeg Festivala, koji zadovoljava najmlađe i najstarije. Također je istaknula i humanitarnu notu manifestacije, koja ove godine podržava humanitarnu akciju „SVI ZAJEDNO ZA VUKOVARSKI VODOTORANJ“.

Svečanost otvorenja svojim izvedbama i tradicionalnim pjesmama obilježili su KUD “Sv.Roko“ iz Sv. Filip i Jakova, vokalno-plesni ansambl ETHNOTINE iz Zagreba i polaznici Dječjeg vrtića CVIT iz Sv. Filip i Jakova.

Kratku najavu etno-revije CVJETNI ZAGREB održala je naša priznata etno dizajnerica Mina Petra, idejna začetnica i autorica Hrvatske kuće MATERINA PRIČA.

Nakon svečanosti otvorenja održan je obilazak vanjskih cvjetnih instalacija „ZIDOVI KOJI SPAJAJU“, izložbe orhideja OCEAN ORCHIDS iz Slovenije, cvjetne instalacije „POGLEDAJ ME“ Nives cvjetni atelier Bjelovar. Održana je i degustacija originalne „SPIZE OD CVIĆA“ i posjet paviljona u kojem će se održati humanitarna akcija „SVI ZAJEDNO ZA VUKOVARSKI VODOTORANJ“

Na Festivalu sudjeluje oko stotinu izlagača, a njihova cvjetna izlaganja moguće je razgledati sve do nedjelje, 1.svibnja. Ukoliko još niste, predlažemo da u naredna tri dana posjetite Sv. Filip i Jakov i potražite inspiraciju u ovoj prekrasnoj cvjetnoj manifestaciji.
Publisher:
gradimozadar.hr