tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Multinacionalna tvrtka CORTIZO otvara svoj prvi distribucijski i logistički centar u Hrvatskoj

11 godina s Vama!

Multinacionalna tvrtka CORTIZO otvara svoj prvi distribucijski i logistički centar u Hrvatskoj

Foto: Cortizo
Ova španjolska tvrtka, referentna europska tvrtka za dizajn i proizvodnju arhitektonskih aluminijskih sustava, opskrbljivat će hrvatsko i slovensko tržište iz novog centra u Zagrebu
CORTIZO, španjolska vodeća tvrtka i referentna europska tvrtka za dizajn i proizvodnju arhitektonskih aluminijskih sustava, nastavlja proces internacionalizacije otvaranjem svog prvog distribucijskog i logističkog centra u Hrvatskoj. 

U novom centru u Zagrebu, veličine 1000 m², radit će 7 djelatnika. Ovdje će se skladištiti više od 100 t aluminijskih profila, sirovih, plastificiranih i anodiziranih; brtva za vlagu, pribora i kompozitnih panela kojima će se opskrbljivati klijenti u Hrvatskoj i Sloveniji. Osim skladišta, tu je i izložbeni prostor veličine 100 m² u kojem će se izlagati osnovni sustavi prozora, vrata, fasada, kompozitnih panela, ograda i sustava za zaštitu protiv sunca, te arhitektonski i inženjerski odjel koji će pružati svu potrebnu tehničku podršku.


“Otvaranje ovog centra rezultat je povećane potražnje za našim sustavima u Hrvatskoj i Sloveniji, te je bilo potrebno računati na vlastitu infrastrukturu ondje”, objasnio je Branko Oršulić, voditelj prodaje Cortizo Adria. “Imamo odjel razvoja koji dizajnira aluminijske sustave prilagođene građevinama u zemljama u kojima smo prisutni, što predstavlja konkurentnu prednost u zemljama kao što su Hrvatska i Slovenija koje imaju vrlo različite klimatske uvjete, pa su tako i potrebe različite”, dodao je. “Jadransku obalu karakterizira sredozemna klima vrlo slična istoku Španjolske, što zahtijeva prozorske sustave i zaštitu od sunca prvenstveno za kuće za odmor i hotele. Međutim, u unutrašnjosti, u Zagrebu ili Ljubljani, klima je hladnija i zahtijeva sustave s prekidom toplinskog mosta i boljim svojstvima, sličnim onima ugrađenim u Njemačkoj ili Austriji”, zaključio je Branko Oršulić.

Grupa CORTIZO

Osnovana 1972. Godine u Padrónu (A Coruña-Španjolska), CORTIZO je vodeća tvrtka na Iberijskom poluotok za dizajn i proizvodnju arhitektonskih aluminijskih sustava i referentna je tvrtka na europskom tržištu. Trenutačno posjeduje 9 proizvodnih centara u Španjolskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Francuskoj. Posjeduje i 31 distribucijski i logistički centar i prisutna je u više od 30 zemalja. Zapošljava gotovo 2300 djelatnika. U protekloj je godini imala promet od 419 milijuna eura i proizvodnju od 59.455 tona. Sustavi prozora, vrata, lakih fasada, kompozitnih panela, zaštite od sunca i ograda ugrađeni su u stotine nacionalnih i međunarodnih projekata.
Publisher:
gradimozadar.hr