tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Stručno predavanje tvrtke Ravago o sustavima ventiliranih fasada

11 godina s Vama!

Stručno predavanje tvrtke Ravago o sustavima ventiliranih fasada

Planinarsko sklonište na Skuti, Kamniške alpe
Foto: OFIS architects
U srijedu, 29.06. 2016. godine u prostorijama Društva arhitekata Zadra održano je stručno predavanje tvrtke Ravago o sustavima ventiliranih fasada.
Kao dugogodišnji zastupnik sustava ventiliranih fasada tvrtka Ravago je na samom izvoru informacija direktno od proizvođača. U cilju pružanja tehničkih informacija sudionicima u struci gđa Tanja Herr dipl.ing.arh., s dugogodišnjim iskustvom u izvedbi ventiliranih fasada, održala je predavanje o suvremenim sustavima ventiliranih fasada s naglaskom da se suvremeni odnosi samo na materijale i načine pričvršćivanja. 

predavanje_Tanja_Herr Stručno predavanje tvrtke Ravago o sustavima ventiliranih fasada
S obzirom na širok izbor materijala koji se danas koriste kao završne obloge fasada na predavanju je prikazana paleta novih proizvoda renomiranih proizvođača fasadnih obloga:
  • Alubond – alukompoziti
  • Creaton Tonality – terakota fasadni elementi
  • Eternit Equitone – vlaknocementne ploče
  • Haver i Boecker – inox mreže
  • Feldhaus Klinker – keramičke ploče
  • Rieder – tankostjene betonske ploče
  • Trespa – HPL – kompaktne ploče

Više o proizvodima pogledajte na linku: http://www.ravago.hr/ventilirane-fasade/.
 Alubond_Tuheljske_toplice Stručno predavanje tvrtke Ravago o sustavima ventiliranih fasada          Alubond, Tuheljske toplice

Trespa_housing_Osijek Stručno predavanje tvrtke Ravago o sustavima ventiliranih fasada             Trespa, zgrada Osijek

Iako ventilirane fasade kakve danas poznajemo nisu novost u graditeljstvu paleta proizvoda se zahvaljujući razvoju tehnologije znatno proširila i razvila u smislu bolje energetske učinkovitosti i otpornosti na požar. Također, napredovala je i estetska komponenta završnih obloga koja je najinteresantnija projektantima i investitorima. No, ideje i vizija projekta proizlaze isključivo iz mogućnosti materijala.
Na predavanju je prikazan i kratak inspirativan film o izvedbi planinarskog skloništa pod Skutom u Kamniškim Alpama koji je realiziran uz pomoć vojnih helikoptera. Projekt je referenca Ravagovog partnera, tvrtke Rieder, proizvođača tankostjenih betonskih ploča. Film se može pogledati na linku: https://vimeo.com/151364983.


planinarsko_skloniste_pod_Skutom Stručno predavanje tvrtke Ravago o sustavima ventiliranih fasada             Planinarsko sklonište na Skuti, Kamniške alpe

Publisher:
gradimozadar.hr