tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Inspirativna obnova terase na vrhu Drvenog nebodera u Zagrebu

11 godina s Vama!

Inspirativna obnova terase na vrhu Drvenog nebodera u Zagrebu

Urbani vrt na krovu Drvenog nebodera
Foto: Tanja Herr, Green Box
Stručni izazovi za ljude otvorenog uma
Kod novih se građevina ideje lako implementiraju još u vrijeme projektiranja, dok je kod sanacija i obnova potrebno puno kreativnosti i stručnih prilagodbi tijekom izvedbe.

Jednu od takvih obnova je nedavno proveo tim entuzijasta na "Iblerovom neboderu" u središtu Zagreba. Na žalost, sav uloženi rad i trud nije i ne može biti vidljiv po završetku posla. Tako je i sa razigranim i funkcionalno raspoređenim fibranovim izolacijskm okvirima, od kojih su formirani mali vrtovi koji zajedno čine ozelenjenu terasu.

rad_na_terasi__ Inspirativna obnova terase na vrhu Drvenog nebodera u Zagrebu
Izvedba urbanog krovnog vrta na zagrebačkom "drvenom" neboderu arhitekta Drage Iblera pobudila je veliko zanimanje medija i javnosti. "Drveni neboder u Zagrebu" u samo 4 dana za vrijeme trajanja Design District urbanih događanja, posjetilo je 4000 ljudi. 


ozelenjena_terasa Inspirativna obnova terase na vrhu Drvenog nebodera u Zagrebu
"Važan je svaki kamenčić u mozaiku"

Svaki od stručnjaka je dao svoj inovativni doprinos, tako da je obnova terase još za vrijeme izvedbe privukla mnoge ljude iz struke, prije svega arhitekte i građevinare, ali i suvlasnike i upravitelje zgrada. Biti sastavnim dijelom takve ekipe predstavljalo je neizmjerno veselje, tim više, kad na završetku izvedbe vidiš, da i kao mali kamenčić u mozaiku doprinosiš ukupnoj slici.

Najvažniji radovi ponekad ostaju nezapaženi, zato na ovom projektu treba posebno naglasiti trud arhitektice, koja je na projektu radila kao jedan od stručnjaka za krovne vrtove. Tanja Herr je ovom projektu udahnula neizmjernu energiju i nepresušan izvor ideja, hvala joj!

rad_na_terasi Inspirativna obnova terase na vrhu Drvenog nebodera u Zagrebu

Publisher:
gradimozadar.hr