tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 JEDINSTVENI SPOJ DIZAJNA, KAVE I KOLAČA U SRCU ZADRA

11 godina s Vama!

JEDINSTVENI SPOJ DIZAJNA, KAVE I KOLAČA U SRCU ZADRA

Coffee&Cake
Foto: Šime Šokota
U Zadru je nedavno otvoren lokal koji nešto drugačijim konceptom i uređenjem obogaćuje ugostiteljsku ponudu centra Grada. Osim dizajnerskog interijera posebnost ovog mjesta sastoji se i u sirovim kolačima koje ćete ovdje pronaći.
Kombinirajući svijetle i sive tonove s prirodnim drvom, te detalje od crne i bijele bravarije u industrijskom stilu, želja investitora bila je dobiti prostor koji će idealno pristajati uz filozofiju prirodnih i zdravih kolača, evocirajući svjetske moderne interijere coffee shopova.

coffee-cakepg12 JEDINSTVENI SPOJ DIZAJNA, KAVE I KOLAČA U SRCU ZADRA
Prvotna ideja bila je napraviti moderan, pročišćen i svijetao prostor, netipičan za lokale u Zadru, samim time što je ponuda slastičarnice sa sirovim i zdravim kolačima ovdje novost. Ideja uređenja interijera započela je odabirom specifičnog oblika i boje podnih obloga. Šesterokutna keramika u kombinaciji s toplim drvetom, kao interesantan oblik provlači se kroz niz detalja pa sve do oblikovanja loga Coffee&Cake.

coffee-cakepg3 JEDINSTVENI SPOJ DIZAJNA, KAVE I KOLAČA U SRCU ZADRA
Stil uređenja je industrijski, pročišćen i topao, svi elementi u interijeru uključujući i viseću rasvjetu rađeni su po nacrtu projektantice Jasmine Mehulić iz Mint Studia. Osim stolica, koje predstavljaju neke od najboljih dizajnerskih primjera, a valja izdvojiti barske stolice Hay Copenhague i Hay Hee bar. Uređenje lokala uključivalo je kompletnu adaptaciju i prenamjenu prostora s građevinskim radovima.

coffee-cakepg6 JEDINSTVENI SPOJ DIZAJNA, KAVE I KOLAČA U SRCU ZADRA
Lokal je podijeljen u dvije sjedeće zone, prednje visoko i stražnje nisko sjedenje. U prednjem dijelu  ističe se zona uz izlog s bijelim visokim stolovima, te zona uza zid s visokim stolovima koji su postavljeni konzolno i imaju integriranu rasvjetu. Kao specifičnost prostora, treba istaknuti grupni stol za sjedenje u prednjoj zoni koji je zajedno sa pripadajućom rasvjetom na neki način postao zaštitni znak lokala, budući da su ga priglili i strani i domaći gosti. Stražnja zona lokala sa niskim sjedenjem zamišljena je kao mirnija i toplija, namijenjena za duže zadržavanje, i taj je dio naglašen rasvjetom rađenom prema nacrtu projektantice. Također kao interesantan detalj u stražnjoj zoni ističe se obrada zida gdje je u cementni premaz utisnut logo slastičarnice.

coffee-cakepg9 JEDINSTVENI SPOJ DIZAJNA, KAVE I KOLAČA U SRCU ZADRA
Na podu je višebojni mozaik u kombinaciji sivih i bijelih tonova ukomponiran u gres keramiku koja imitira hrastovu drvenu podnu oblogu. Završna obrada zidova ukrašena je dekorativnim cementnim premazom u bijeloj i sivoj boji, što grubom obradom i vidljivim premazima daje industrijsku notu cijelom prostoru.

coffee-cakepg4 JEDINSTVENI SPOJ DIZAJNA, KAVE I KOLAČA U SRCU ZADRA
Sam šank i vitrina s kolačima presvučeni su u neobrađeni hrđavi čelik bakrene boje, što odgovara filozofiji sirovog i prirodnog Coffe&Cakea.

coffee-cakepg7 JEDINSTVENI SPOJ DIZAJNA, KAVE I KOLAČA U SRCU ZADRA
Sva oprema i namještaj rađeni su po nacrtima projektantice isključivo za ovaj prostor, visoki i niski stolovi, grupni stol, fotelje za sjedenje te rasvjeta. Krajnji rezultat je total design.
Publisher:
gradimozadar.hr