tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 EATONOVA ISKLOPNA JEDINICA SLJEDEĆE GENERACIJE OLAKŠAVA ISPITIVANJE PREKIDAČA

11 godina s Vama!

EATONOVA ISKLOPNA JEDINICA SLJEDEĆE GENERACIJE OLAKŠAVA ISPITIVANJE PREKIDAČA

Eaton - Power Xpert Release
Foto: Eaton Electric
Eaton je predstavio svoju sljedeću generaciju isklopnih (elektroničkih zaštitnih) jedinica za globalno tržište – platformu Power Xpert Release (PXR) – koja će projektantima i konstruktorima električne opreme omogućiti ispitivanje i konfiguriranje sklopki (zračnih prekidača) s osobnog računala putem USB porta.
Isklopna jedinica ugrađena je u zračne prekidače (serije) IZMX ove tvrtke za upravljanje energijom, čime je korisnicima olakšana interakcija i spremanje podataka ispitivanja, što poboljšava procese kontrole i održavanja.

Sklopke za visoku struju – na primjer oni koje se koriste u distribucijskim sustavima visoke struje (s visokim iznosima nazivne struje) u industriji – (omogućuju) krajnjim korisnicima da periodički konfiguriraju i testiraju prekidače, kako bi osigurali njihovo neprekinuto funkcioniranje u slučaju nadstruje i tako spriječili skupe zastoje u radu. Ova nova jedinica omogućuje tehničarima simuliranje kratkih spojeva i preopterećenja pomoću Eatonovog softverskog alata Power Xpert Protection Manager (PXPM) koji se može besplatno preuzeti.

Jedinica je razvijena kao odgovor na korisnički zahtjev za sustavom jednostavnim za korištenje. Prije je bilo potrebno zapisivati podatke testova, a uz nadograđeni softver sada se može generirati i elektronički pohraniti u PDF formatu stručno izvješće od tri stranice s oznakom datuma/vremena, prilagođenim podacima, individualnim postavkama/krivuljama isklapanja i rezultatom testa sekundarnog injektiranja (dodatnog podešavanja)“, rekao je Ralf Nikolic, voditelj za proizvodnje zračnih prekidača (ACB) u Eatonu. „To tehničkom osoblju značajno skraćuje vrijeme potrebno za testiranje, a time i olakšava radove održavanja i primanje izvješća testa za dokumentaciju.“

Dok Trenutačno PXR tehnologija podržava testiranje i konfiguriranje Eatonovog zračnog prekidača serije IZMX podržava tehnologija PXR. Nova elektronička isklopna jedinica (bazirana na PXR tehnilogiji) platforma je za budućnost i ugrađivat će se i u cjelokupan asortiman Eatonovih kompaktnih prekidača i prekidača za srednji napon, radi postavljanja novog visokog standarda za testiranje za sve prekidače. Ispitivačima više nisu potrebni posebni alati za testiranje zahvaljujući integriranom hardveru za testiranje sekundarnog injektiranja (dodatnih podešenja).

Nove značajke IZMX uređaja opremljenih tehnologijom PXR uključuju sposobnost bilježenja valnih oblika valova pri trenutačnom naponu (trenutačnih vrijednosti struja i napona) i naponu po odabiru, uz minimalne i maksimalne vrijednosti (napona i struja) za fazne i nulte vodiče. Uz to, oblik valova može biti pokazatelj ukupne kvalitete izazvane harmonicima, a preciznost mjerenja sada je jedan posto. Matrični zaslon s višom razlučivošću sada je poboljšan u smislu da je neprekidno aktivan i stalno prikazuje status zonske selektivnosti (ZSI), stanje baterije i nazivnu struju. Svi se podaci mogu prenijeti putem jednog od komunikacijskih protokola: Modbusa, Profibusa ili Etherneta, a radi sigurnosti može se dodati i lozinka kako bi se izbjegle neovlaštene izmjene. Također je dodan QR kod radi lakše identifikacije i pristupa dodatnim informacijama.

U tvrtki Eaton predani smo pomaganju korisnicima da povećaju sigurnost osoblja i pouzdanost opreme, stoga sada sa ZSI zaštitom ugrađenom u prekidače radi smanjenja energije i vremena isklapanja u slučaju selektivnog aktiviranja kratkog spoja pružamo visoku razinu sigurnosne funkcije“, nastavio je Nikolic. „Naša opcijska funkcija Arcflash Reduction Maintenance System (ARMS) također skraćuje vrijeme i energiju isklapanja radi dodatne zaštite osoblja na održavanju. Štoviše, sustav Arcon kontrolira električni luk u razdoblju od 2 ms prije nego što dostigne maksimalnu struju, a dijagnostički sustav omogućuje stalno termalno praćenje glavnih razvodnih ploča za struju (sustave) niskog napona. Zajedno, ovi sustavi omogućuju otkrivanje svake greške prilikom njezinog nastanka kako bi se mogla ispraviti prije nego što postane opasnost za rukovatelje ili opremu.“

Za više informacija o tvrtki Eaton posjetite www.eaton.eu.
Publisher:
gradimozadar.hr